Llistat de defuncions militars en el llibre de registre de defuncions de Móra d'Ebre entre setembre de 1938 i març de 1939

LLISTAT DE DEFUNCIONS MILITARS ANOTADES EN EL LLIBRE DE REGISTRE DE DEFUNCIONS DE MÓRA D’EBRE ENTRE SETEMBRE DE 1938 I MARÇ DE 1939. Jaume Gimeno, la Serra d’Almos, febrer 2010

.
Aquest llistat transcriu les dades que apareixen en un volum del registre de defuncions de l’ajuntament de Móra d’Ebre corresponent a l’any 1938. Com es pot veure, entre les dades no figura el lloc on foren enterrats els difunts relacionats.

A Móra d’Ebre hi ha dues fosses comunes que encara no han estat reconegudes oficialment, tot i que se’n poden trobar referències en diverses publicacions (LaRiuada nº 78) i, que també existeixen diversos testimonis vius que les ubiquen amb precisió a la pista del Nàutic(antic hort de Cardoneta) i a l’ hort del Corxo.

Probablement els soldats d’aquest llistat estiguin soterrats en algun d’aquests dos indrets.

On hi havia les úniques fosses comunes de Móra que hem pogut acreditar, però com dèiem, no hi ha cap document que ho indiqui exactament.

Sabem, també, per testimonis que a les fosses referides també s’hi enterraven els pontoners i els cadàvers que baixaven surant pel riu i eren recuperats a Móra.

Esperem que aquest document sigui una contribució més per escriure la vertadera història de la batalla de l’Ebre i per donar nom i localitzar a tots els morts oblidats.

 

>> Accedir al llistat <<

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.