El refugi Ciríac Bonet de Siurana celebra la seva reinauguració el dissabte 2 d'abril

El refugi Ciríac Bonet de Siurana.
Foto: Menjador del refugi, tal com ha quedat esprés de les obres (Inés Piñeiro)

Cornudella web 29/03/2011.- El refugi de muntanya Ciríac Bonet de Siurana reobrirà les portes el proper divendres 1 d’abril, després de les obres de reforma portades a terme entre el setembre de l’any passat i el febrer d’enguany, que han canviat totalment l’aspecte del refugi. A partir d’aquest dia el refugi reobrirà amb tots els serveis, i l’endemà dissabte, tindrà lloc una jornada de portes obertes i un piscolabis ofert pels nous guardes Inés Piñeiro i Carles Domènech. La jornada de portes obertes i piscolabis serà en dos horaris diferents, al matí d’11 a 1 i a la tarda de 17 a 19 h, i estarà obert a tothom que s’hi vulgui apropar.

Les reformes han consistit en una important remodelació i reordenació del refugi. Entre les més importants, s’ha remodelat la sala de lliteres que hi havia al primer pis, de manera que les 18 places existents ara estan dividides en tres habitacions, amb sis lliteres cadascuna. Al mateix pis s’ha incorporat una sala de bany complerta, abans inexistent. El menjador s’ha reorganitzat, incorporant una nova llar de foc al mig de la sala i una barra de bar. Per motius d’organització s’ha eliminat el servei de cuina lliure, donat que entre els nous serveis s’inclou el servei de restaurant i bar. S’han fet obres a la teulada, que tenia goteres i s’ha col·locat el sostre de fusta; també s’han canviat les finestres, que ara són de doble vidre, i s’ha instal.lat parquet a terra. Un altre interessant servei és que el refugi disposa de connexió a internet wi-fi gratuït. Tot i que el gruix de les obres ja està enllestit, els nous guardes encara estan immersos en ultimar els detalls perquè el proper dissabte tot surti perfecte. El preu de la pernoctació serà de 16 euros, amb un descompte encara no concretat per a socis del Centre Excursionista de Catalunya (C.E.C.) i federats.

Pel que fa al diumenge, tindrà lloc la inauguració oficial de les obres de millora i un dinar social, activitats organitzades pel Centre Excursionista de Catalunya, entitat propietària del refugi. A aquesta inauguració oficial està prevista l’assistència de diferents autoritats i socis de l’entitat. Fent honor al seu nom, una de les activitats previstes és pujar a peu des de Cornudella a Siurana, amb dues rutes diferents a escollir segons la capacitat de cadascú: una pujant a Siurana pel camí vell i l’altra per la Trona.

Ara fa un any aproximadament va sortir a la llum la notícia del desallotjament de l’antic guarda després de vint anys de servei. El CEC el va denunciar per mala gestió, i l’assumpte va acabar amb un judici que va donar la raó al Centre Excursionista de Catalunya. Per culpa d’aquest afer, el refugi es va quedar sense guarda, tot i que el mateix any hi va haver una primera temptativa de reobrir-lo per part d’un veí de Siurana que finalment no va reeixir. Les darreres obres d’importància al refugi es van fer l’any 2003, quan l’anterior guarda (Toni Arbonés) va fer la cuina nova, un lavabo i unes dutxes, reformes que va pagar ell de la seva butxaca i van comportar una disminució de places, que fins aleshores era de 35, passant a les 18 actuals.

El refugi Ciríac Bonet es va inaugurar el 16 de desembre 1934. El seu nom està dedicat al seu gran benefactor, el comerciant Ciríac Bonet i Escarrer, soci benemèrit del Centre Excursionista de Catalunya. Ell va comprar els terrenys a Siurana i va encarregar al seu arquitecte fer-hi un refugi, de dos plantes i aprofitant la balma existent. Malauradament, no va poder assistir a la inauguració, ja que va morir al juliol del mateix any.

Els telèfons de contacte del Refugi son: 977 56 14 09 i 676 883 752 (mòvil guardes). E-mail: siurana@hotmail.com

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.