Modesta afluència de públic a l'acte principal de la consulta per la independència

Foto: Imatge de la xerrada al Teatre Renaixença. (Carles X. Cabós – Cornudella web)

Cornudella web 12/04/2010.- El passat dissabte 10 d’abril es va celebrar al teatre La Renaixença l’acte central de la campanya per a la consulta sobre la independència de Catalunya que s’està portant a terme a Cornudella de Montsant. Una seixantena de persones van assistir a la xerrada, en la que van participar Álvar Busquets (fill), Andreu Bartolomé i Salvador Palomar, en representació de Cornudella de Montsant, Siurana i Albarca respectivament, els tres nuclis de població del municipi que tenen dret a vot en la consulta. També van estar presents els representants de les entitats que han donat suport a la consulta (Grup Sardanista Montsant, Centre Excursionista de Cornudella, Revista la Tralla, La Carxana (Albarca), Agrupació de Defensa Forestal de Cornudella i Gegants de Siurana), així com els membres de la plataforma “Albarca-Cornudella-Siurana decidim!”, que organitza la consulta. L’organització va treballar de valent repartint cartells per tot el poble i organitzant activitats per atraure públic a l’esdeveniment, com un piscolabis i la retransmissió del partit Madrid-Barça a la pantalla gegant del teatre (amb porra inclosa).

Tot i això, no es pot dir que l’assitència de públic fos ni molt menys multitudinària, tenint en compte el número d’habitants del municipi (uns mil habitants empadronats) i que, per posar un exemple, a la xerrada sobre la TDT que es va celebrar a la Sala d’Actes de l’Ajuntament el passat 5 de març hi van assistir més d’un centenar de persones, que van abarrotar la sala. En l’acte de dissabte es va trobar a faltar l’assitència de membres de l’Ajuntament per donar suport a aquesta iniciativa organitzada i sufragada econòmicament per veïns i entitats de la vila. Només hi va assistir el regidor Salvador Salvadó. No es va veure pel lloc ni a l’alcalde ni a cap dels altres cinc regidors de l’Ajuntament, que està format per sis regidors d’ERC i un de CiU. Això si, una vegada acabada la xerrada, el públic va omplir el teatre per veure el partit de futbol.

La gran diada fixada per a la consulta és el dia 25 d’abril, però ja es pot votar anticipadament. Els dissabtes 3 i 10 d’abril ja es va poder votar, i encara es pot votar per anticipat el proper dissabte 17 d’abril, a la Plaça de la Vila de 12 a 2 del migdia, i el dimecres 21, dia de mercat d’11 a 1.


 

2 respostes a “Modesta afluència de públic a l'acte principal de la consulta per la independència

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.