Obert el nou període d'inscripció per als cursos de català al Priorat

Les inscripcions per a nou alumnat es faran del 6 al 17 de febrer | Des de començament d’any s’ha posat en marxa la modalitat virtual del Voluntariat per la llengua

El Servei Comarcal de Català del Priorat obre un nou període d’inscripció per als cursos de català per al primer quadrimestre de 2017. Els cursos que s’ofereixen són per a catalanoparlants, per aprendre a parlar-hi i cursos en línia. Les inscripcions per a nou alumnat es faran del 6 al 17 de febrer de 2017, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, i dilluns i dimecres de 16 a 19,30 hores. Els cursos començaran el 20 de febrer i acabaran el 29 de maig.

Dos cursos presencials i sis nivells a distància

Aquest quadrimestre el Servei Comarcal de Català del Priorat ofereix a Falset un curs per a catalanoparlants (Suficiència 3), que permetrà obtenir el nivell C1 els dilluns i dimecres de 15,30 a 17,30 hores, i un de nivell Bàsic 2 per a no catalanoparlants que es farà en dilluns i dimecres de 18 a 20 hores. També s’iniciaran sis cursos en línia amb tutoria de nivell Intermedi i de Suficiència.

Quant als preus de matrícula, s’han estès a tots els cursos del Parla.cat les reduccions per a persones aturades, pensionistes, famílies nombroses, etc. A banda, les persones en actiu que treballen a l’empresa privada poden bonificar la formació presencial mitjançant la Fundació Tripartita. Podeu consultar horaris i preus en aquest enllaç.

Les persones interessades a inscriure’s als cursos, poden adreçar-se al Servei Comarcal de Català del Priorat, a la plaça de la Quartera, 1 de Falset (tel. 977 831 983 i adreça electrònica priorat@cpnl.cat).

El Voluntariat per la llengua, també virtual

La tècnica responsable del Servei Comarcal de Català del Priorat també informarà la població sobre el Voluntariat per la Llengua i la possibilitat de formar part d’una parella lingüística, un programa que funciona des de fa anys a la comarca amb bons resultats. A més, des de començament d’any s’ha posat en marxa la modalitat virtual d’aquest programa per tal que les persones que no poden trobar-se de manera presencial amb la seva parella lingüística ho puguin fer a través de videoconferència. D’aquesta manera, els participants podran practicar el català sense estar condicionats pel lloc on visquin o per qualsevol altre motiu.

Amb la nova modalitat, el programa de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) que gestiona el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) amplia la seva oferta i les vies d’interacció en català entre persones d’arreu del món. Per participar-hi com a voluntari (en cas que es vulgui ajudar una altra persona a practicar el català) o com a aprenent (en cas que es necessiti practicar-lo), cal ser major d’edat i inscriure’s a http://vxl.cat/participa-hi. A la fitxa que s’ha d’emplenar hi ha la possibilitat d’escollir la modalitat virtual, la presencial o ambdues.

Com sempre, la dinamitzadora del VxL del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura s’encarregarà d’assignar una parella lingüística d’acord amb la disponibilitat horària i les preferències del nou inscrit, donarà unes orientacions perquè les trobades virtuals siguin el màxim de satisfactòries, facilitarà materials de suport en línia per promoure les converses i atendrà totes les consultes o suggeriments que es vulguin fer.

El compromís de la parella lingüística és trobar-se una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes per parlar en català del que vulguin en un context distès el dia i l’hora que els vagi bé. En el cas de la modalitat virtual, ho podran fer des d’un ordinador o dispositiu mòbil amb el programa de videoconferència que més els convingui.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.