En marxa una nova edició del programa Fem Ocupació per a Joves

Joan Carles Garcia, president del Consell Comarcal del Priorat: “el programa Fem Ocupació per a Joves ha demostrat ser una bona iniciativa per combatre l’atur juvenil”

El 2016 van ser 18 els joves que van trobar feina amb el programa

Els Consells Comarcals del Priorat i el Baix Camp han iniciat una nova edició del programa Fem Ocupació per a Joves, programa de 15 mesos de durada subvencionat enguany amb 105.600 euros per part del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). El programa, del qual se’n beneficiaran 24 joves de les comarques del Baix Camp i el Priorat, els proporcionarà experiència professional i formació, amb l’objectiu de facilitar el seu accés al mercat laboral, sobretot en aquells casos en els quals la inserció és més difícil. A més, els joves tindran a la seva disposició un tutor, que els acompanyarà en el seu procés d’aprenentatge i estada laboral.

Els joves que vulguin accedir a la convocatòria han de complir una sèrie de requisits, com són: tenir entre 18 i 30 anys, estar en situació d’atur i inscrit com a demandants d’ocupació al SOC, disposar del graduat en ensenyament obligatori o batxillerat, no estar cursant una formació reglada o tenir una titulació superior, i no tenir experiència qualificada especialitzada però, preferiblement, sí tenir una experiència laboral bàsica. El joves que disposin de cicles formatius de grau mig també poden accedir al programa, en el cas que vulguin reconduir la seva trajectòria cap a altres sectors professionals.

Per altra banda, les empreses que vulguin contractar aquests joves també poden beneficar-se del programa, ja que es poden acollir a subvencions consistents en l’import del salari mínim interprofessional durant un període de 6 mesos. A més, aquests contractes subvencionats són compatibles amb altres incentius fiscals i bonificacions en vigor. Tant el joves com les empreses interessades en conèixer més detalls del programa poden adreçar-se al Consell Comarcal del Priorat, al telèfon 977 830 119 o al correu electrònic ptapia@priorat.cat.

Segons Joan Carles Garcia, president del Consell Comarcal del Priorat, “el programa Fem Ocupació per a Joves ha demostrat ser una bona iniciativa per combatre l’atur juvenil, el passat 2016 van ser 18 els joves que per mitjà d’aquest programa van trobar feina i es van formar en el sector professional que desitjaven”.

El programa Fem Ocupació per a Joves és fruit d’un conveni entre Consell Comarcal del Priorat i el Consell Comarcal del Baix Camp i està finançat per el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, mitjançant la Conferència Sectorial de Relacions Laborals i d’Ocupació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.