170 persones van cursar el 2016 formació organitzada pel Consell Comarcal

Amb l’objectiu que l’oferta de formació s’ajusti a les demandes de les empreses i els treballadors, el Consell Comarcal posa a la seva disposició dues enquestes per conèixer quines són les seves necessitats

DEA primers auxilis
Un dels cursos oferts va ser de Primers auxilis i ús del DEA. Foto: dea.cat

Unes 170 persones han assistit als cursos de formació per a empresaris, treballadors i aturats que el Consell Comarcal del Priorat ha organitzat al llarg del 2016. En aquest sentit, el balanç de l’any és molt positiu, ja que en els cursos duts a terme s’han cobert les places que hi havia disponibles. S’han organitzat dos cursos d’Aplicació i manipulació de productes fitosanitaris, un de Monitor de lleure, un d’Auxiliar de magatzem, un d’Operador de carretons elevadors, dos de Manipulador d’aliments, un d’anglès A2 i dos de Primers auxilis i ús del DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic).

Algunes de les formacions impartides han estat finançades gràcies a la col·laboració amb altres organitzacions. És el cas dels cursos de Manipulador d’aliments i Anglès, que han estat sol·licitats a la Federació de Cooperatives Agrícoles de Catalunya (FCAC). Són cursos subvencionats que s’adrecen tant a aturats com a treballadors en actiu, i que el Consell Comarcal del Priorat vol seguir duent a terme durant aquest 2017. De fet, està previst que, en col·laboració amb la FCAC, es pugui oferir formació en àmbits com la seguretat i salut laboral, idiomes, comerç, agroalimentació i gestió econòmica i financera en turisme i hostaleria, entre altres.

A banda dels cursos organitzats en col·laboració amb la FCAC, una altra formació que va comptar amb la implicació de tercers va ser la de Primers auxilis i ús del DEA. Un dels dos cursos que es van dur a terme va ser gratuït gràcies al suport del Proyecto Andrea, que en fomenta el coneixement entre la ciutadania.

A l’hora de programar la formació, els tècnics del Consell Comarcal encarregats d’aquesta tasca tenen en compte les característiques del teixit productiu i econòmic del Priorat. En aquest sentit, i a fi de conèixer amb més detall les necessitats de formació i ocupació, també posen a disposició de les empreses i els particulars dues breus enquestes per recollir-ne les seves impressions. L’objectiu és que l’oferta de formació programada pel Consell Comarcal, que compta amb subvencions del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el cofinançament del Fons Social Europeu per executar aquestes accions, s’ajusti amb més precisió a la demanda dels interessats. Les enquestes es poden consultar i respondre a l’apartat de Formació del web del Consell Comarcal del Priorat, en aquest enllaç.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.