L'Ajuntament de Falset aprova un pressupost de dos milions i mig d'euros per al 2017

La proposta pressupostària va comptar amb els vots a favor de l’equip de govern i els vots en contra dels regidors de l’oposició (PSC i CDC)

Ajuntament de Falset
L’Ajuntament de Falset. Foto: Carles X. Cabós.

L’Ajuntament de Falset va aprovar el passat divendres dia 30 de desembre, en el darrer ple municipal de l’any, el pressupost per al 2017, que s’eleva fins als dos milions i mig d’euros. Pel que fa a l’endeutament municipal, a final del 2016 s’ha aconseguit baixar per sota dels dos milions d’euros, una barrera que es va superar per primer cop l’any 2009. Concretament, s’ha acabat l’any 2016 amb un deute municipal d’1.972.361 d’euros, que aquest any s’espera reduir encara més.

La proposta pressupostària va comptar amb els vots a favor de l’equip de govern i els vots en contra dels regidors de l’oposició (PSC i CDC). Segons va explicar el regidor d’Hisenda Miquel Puig al llarg de la sessió, l’Ajuntament de Falset tindrà uns ingressos recurrents d’aproximadament dos milions i mig d’euros. Aquests ingressos provenen sobre tot d’impostos (IBI, vehicles, IAE, plusvàlua, obres, etc), taxes i preus públics (aigua, clavegueram, escombraries, ocupació de l’espai públic, guarderia, piscina, teatre, etc) i de la participació en els ingressos de l’Estat i de la Generalitat.

A aquests ingressos s’han d’afegir subvencions d’altres administracions. Per a 2017 l’Ajuntament ja compta amb l’aportació de la Diputació per al Pla d’Acció Municipal (PAM), de 200.000 euros, i d’una subvenció de la Generalitat per a construir una planta de desnitrificació de l’aigua (34.360 euros).

Pel que fa a les despeses, l’Ajuntament es gastarà poc més d’un milió d’euros en personal (inclòs el personal contractat a temps parcial, com són l’enginyer, arquitectes i comptable). Una altra partida important és la de Reparacions i manteniments, a què es destinarà 198.000 euros, necessaris atès l’estat de moltes instal·lacions municipals.

En el capítol d’activitats culturals (festes, Fira del Vi, Artesana, activitats esportives, etc) i al nou Centre Cultural, que constitueixen una aposta del consistori, s’hi dedicaran 277.100 euros que, descomptats els ingressos previstos, representaran un cost net de 123.188 euros. Pel que fa a subvencions a entitats sense ànim de lucre, s’hi destinaran 34.799 euros.

Finalment, i atesa la càrrega del deute, resten molt pocs recursos per inversions. Es preveuen destinar 25.000 euros a la substitució de lluminàries per baix consum, 68.513 euros a la planta de desnitrificació, 10.000 euros per pagar la meitat de la compra de la casa del Portal dels Ferrers i 13.000 euros per millores al camp de futbol. Resten només 34.800 euros que, en la mesura que puguin complementar-se amb altres ingressos, podran destinar-se a altres projectes com l’arranjament de certs carrers.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.