El Consell Comarcal denuncia la persecució judicial a les institucions i càrrecs electes sobiranistes

En el darrer ple de l’any també es van ratificar el Pla d’Igualtat i el Protocol d’assetjament sexual o per raó de sexe, i es van aprovar mocions de suport a la pagesia i l’Ordenança reguladora de la transparència i l’administració electrònica

Ple Consell Comarcal
Imatge del Ple celebrat el passat dimarts. Foto: Meritxell Cardona

El Ple del Consell Comarcal del Priorat va aprovar dimarts l’Ordenança reguladora de la transparència i l’administració electrònica. D’una banda, aquesta ordenança permet l’ens comarcal dotar-se d’una norma pròpia que concreti l’aplicació de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, i la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic. De l’altra, suposa consolidar l’administració electrònica i reforçar els drets de la ciutadania en un context de seguretat jurídica, eficiència administrativa i innovació pública.

En relació a aquesta qüestió, i en el marc de la prestació de serveis al territori per part del Consell Comarcal, el Ple també va aprovar una activitat d’assistència i cooperació local per als municipis, consistent en posar a la seva disposició i publicar un model d’Ordenança tipus reguladora de la transparència i l’administració electrònica.

En una altre àmbit, el Ple de dimarts també va ratificar dues resolucions de presidència: l’aprovació del Pla d’Igualtat i l’aprovació del Protocol d’assetjament sexual o per raó de sexe. De caràcter intern en tots dos casos, el primer proposa accions per fer efectiu el dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes, i el segon estableix els procediments d’actuació davant comportaments o actituds ofensius, humiliants, degradants, hostils, molestos o intimidatoris per raó de sexe.

D’altra banda, el Ple del Consell també va aprovar dues mocions. En el primer cas, una moció de suport a la marxa per dignitat de la pagesia, mobilització general convocada per Unió de Pagesos del 26 al 28 de gener amb la voluntat de fer evident que cal renovar el contracte de la societat amb el camp, en la conjuntura de canvi polític i social que viu Catalunya. En el segon cas, es tracta d’una moció de suport a les institucions i càrrecs electes investigats per actuacions relacionades amb el procés sobiranista, moció que denuncia la persecució judicial a la que estan sotmesos i que condemna la judicalització de les qüestions polítiques per part del govern espanyol.

Per últim, en el darrer ple de l’any al Consell Comarcal també es va aprovar la modificació dels Estatuts del Consorci per a la Gestió de Residus Municipals de les comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta, a fi d’adaptar-los a la legislació vigent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.