El Consell Comarcal contractarà una brigada de sis treballadors abans d'acabar l'any

El pla d’ocupació s’adreça a beneficiaris de la Renda Mínima d’Inserció (PRMI) i a aturats que que no perceben cap prestació o subsidi

El programa està finançat per la Generalitat de Catalunya a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu. Foto: Cedida

El Consell Comarcal del Priorat podrà comptar, en la primera meitat de 2017, amb una nova brigada de treballadors en el marc del Programa Treball i Formació, en aquest cas adreçat tant a persones beneficiaries de la Renda Mínima d’Inserció (PRMI) com a aturats que no perceben cap prestació o subsidi. Aquesta programa –finançat per la Generalitat de Catalunya a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu– permetrà al Consell Comarcal del Priorat contractar a sis persones, que faran feines de manteniment als municipis i neteja forestal en diferents pobles de la comarca. Els contractes han d’entrar en vigor abans de 31 de desembre.

El programa Treball i Formació pretén afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de persones que travessen dificultats econòmiques i tenen problemes a l’hora d’accedir al mercat de treball. A la comarca, al llarg dels darrers anys, ja s’han anat duent a terme diverses iniciatives en el marc d’aquest pla, de manera que les persones contractades contribueixen als treballs de neteja forestal i de manteniment als municipis de la comarca. El programa Treball i Formació combina contractes a jornada completa de dilluns a divendres i formació de certificat professional per l’ocupació que s’haurà de portar a terme dins el període contractual.

En aquesta ocasió, el programa Treball i Formació subvenciona la contractació a partir de dues línies. Una primera línia permetrà contractar (durant sis mesos) a dos persones en atur que no percebin prestacions o subsidis per desocupació i que, preferentment, siguin majors de 45 anys. Una segona línia permetrà contractar (durant sis mesos) tres persones que estiguin a l’atur i que siguin beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció (PRMI). Finalment, es podrà contractar (durant un any) una persona major de 55 anys, beneficiària de la PRMI i que no tingui la cotització suficient per a que se li reconegui la pensió de jubilació quan compleixi els 65 anys.

En paraules del president del Consell, Joan Carles Garcia, “des del Consell estem molt atents a tots aquests plans de caire ocupacional que sorgeixen a través del SOC i del Fons Social Europeu perquè creiem que tenen un gran sentit social i, alhora, es tracta d’ocupar persones que acaben fent feines de gran utilitat en petits municipis com els nostres”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.