Jornada sobre les oportunitats del turisme sostenible al Priorat

La recentment obtinguda Carta Europea de Turisme Sostenible es complementa amb la Carta del Paisatge i s’inscriu en el Pla de Gestió de la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO

Priorat Montsant Vinyes
Paisatge típicament prioratí, amb el Montsant al fons. Foto: catpaisatge.net

El Consell Comarcal del Priorat acollirà aquest dimarts 29 de novembre a les 18 hores, la jornada Oportunitats del turisme sostenible al Priorat, arran de l’obtenció de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) per al Parc Natural de Montsant i tota la seva àrea d’influència, el Priorat. La CETS, que serà lliurada al Parc de Montsant en un acte que tindrà lloc el 7 de desembre a Brussel·les, és una acreditació d’àmbit europeu, atorgada per la Federació EUROPARC, que certifica que el desenvolupament del turisme en aquest territori es realitza de forma sostenible, d’acord amb els objectius de la Carta.

Emmarcada en la recent obtenció de la Carta Europea de Turisme Sostenible, la jornada permetrà conèixer les oportunitats que genera aquesta certificació, basada en un model turístic que referma, en termes de sostenibilitat, la gestió del paisatge i el desenvolupament econòmic i social de la comarca. Així, el Consell Comarcal reunirà representants de l’Administració, el sector turístic i la població, i significarà un nou pas en l’aposta decidida i el treball comú del Priorat per un model turístic propi, que tingui en compte i posi en valor les singularitats del territori.

En els darrers dos anys, s’ha estat treballant en l’obtenció de la Carta Europea de Turisme Sostenible, impulsada des del Parc Natural de Montsant i assumida per la resta d’agents públics i privats de la comarca. Aquest procés ha permès un debat ric en el sector. Ara la seva obtenció obre un camí per seguir treballant i esdevé una eina de planificació, que es complementa amb la Carta del Paisatge i s’inscriu en el Pla de Gestió de la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO, en l’àmbit del desenvolupament turístic, d’acord amb els principis de sostenibilitat ambiental, econòmica i social al Priorat.

El programa de la jornada és el següent:

  • 18,00 hores: Presentació i benvinguda, a càrrec de Joan Carles Garcia, president del Consell comarcal del Priorat, i Imma Costa, diputada de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona.
  • 18:15 hores: Presentació de l’informe d’avaluació de la Carta del Priorat, a càrrec de Montserrat Solà, tècnica del Parc Natural de Montsant.
  • 18,45 hores: El turisme en el Pla de Gestió de la candidatura del Priorat a Patrimoni Mundial, a càrrec de Joan Vaqué, membre de Prioritat.
  • 19,00 hores: La sostenibilitat en projectes estratègics transversals de recerca i desenvolupament al Priorat, a càrrec de Sergi de Lamo, director general de VITEC.
  • 19,15 hores: Oportunitats del turisme sostenible, a càrrec de Josep M. Prats, verificador d’EUROPARC i membre del comitè d’avaluació de la Carta.
  • Torn de preguntes.
  • 20,15 hores: Cloenda, a càrrec de Ferran Miralles, director general de Polítiques Ambientals i Medi natural del Departament de Territori i Sostenibilitat.

La jornada és gratuïta, però cal confirmar assistència prèviament al telèfon 977 827 310, a l’adreça electrònica activitats.pnmontsant@gencat.cat o al web http://www.ruralcat.net/preinscripcionspatt.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.