El celler Josep Grau Viticultor obre “Tast de Vins” a Barcelona

L’establiment del celler marçalenc ha obert portes aquest cap de setmana al barri barceloní del Born en un acte que ha reunit clients, amics i professionals del sector del vi

Tast de Vins Josep Grau Viticultor
Aspecte del nou establiment el dia de la inauguració, aquest passat cap de setmana. Foto: Cedida

El Celler Josep Grau Viticultor ha inaugurat “Tast de vins”, un nou espai al barri del Born de Barcelona (c/ Canvis Nous, 13) que ha d’esdevenir un punt de trobada professional per a importadors i distribuïdors, enòlegs i sommeliers. També per al consumidor final per apropar els vins que elabora a Marçà i a Capçanes, dins de la DO Montsant, i per donar-los a conèixer altres referències exclusives del món. El projecte l’impulsa el viticultor i enòleg Josep Grau i és un espai estretament vinculat als cellers de Marçà i Capçanes. “Tast de vins” és un punt d’atenció als clients, on presentar anyades, la feina de la vinya i del celler, amb l’avantatge de fer-ho al centre de Barcelona.

Actualment, la producció del celler arriba a les 100.000 ampolles, de les quals un 70% s’exporten a l’estranger. Gestiona 36 hectàrees de vinya a la DO Montsant, en sòls de diferent tipologia. Les vinyes tenen una edat d’entre 15 i 105 anys i la majoria són petites parcel·les. El treball al camp és manual, des de la poda fins a la verema, i es practica una viticultura orgànica i lliure d’herbicides i pesticides. Les varietats que es cultiven són garnatxa blanca i negra, samsó, cabernet sauvignon i syrah. En cap cas els vins es corregeixen al celler sinó que són sempre el resultat més fidel de com s’obtenen de la vinya. De fet, l’objectiu principal del projecte és que el fruit arribi amb totes les seves característiques naturals a l’ampolla.

El viticultor i enòleg Josep Grau elabora els vins amb llevats indígenes i nivells mínims de sulfurós, per assegurar la correcta protecció del vi. Les fermentacions es realitzen en dipòsits de ciment en un 90% i la resta en roure i inoxidable. El vi reposa en foudres de 2.000 litres de roures austro-alemanys majoritàriament i en bótes de 500 litres de roure francès de diverses boteries. Els vins són una representació del Montsant i també de l’anyada, amb complexitat i personalitat, frescor, estructura i bon equilibri.

El projecte vitivinícola neix l’any 2003 de la inquietud de Josep Grau pel món del vi després d’haver-se dedicat professionalment al sector de la banca d’inversions. Grau aprèn a viure al Priorat, i els seus vins són el reflex del caràcter i la força que troba impresa a la comarca. En la seva trajectòria hi ha un Efecte Volador, el so d’unes Vespres de fons i un nom de dona, Regina. La història del celler és relativament jove, però amb una trajectòria ascendent i un reconeixement notable per part de la crítica en els últims temps.

Aposta per les petites produccions en privat

“Tast de vins” ha obert portes aquest cap de setmana al Born en un acte que ha reunit clients, amics i professionals del sector del vi. L’espai vol ser també el punt de trobada del club privat “Amics del Terroir JGV”. Per formar-ne part només cal un registre online. Els integrants del grup tindran la possibilitat de disposar de certs avantatges com ara l’ús de les instal·lacions del celler a Marçà i del local del Born, a Barcelona, o bé gaudir de la degustació de vins de producció limitada i singular, en petit comitè.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.