Comencen les obres de millora a la T-702 entre Cornudella i la Vilella Baixa

Es construiran cunetes formigonades que permeten donar un sobreample a la carretera

La Vilella Baixa
La Vilella Baixa. Foto: Carles X. Cabós

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat obres de millora de la seguretat viària a la T-702 entre Cornudella de Montsant i la Vilella Baixa (Priorat). Els treballs consisteixen en la formació de cunetes formigonades transitables, que permeten donar un sobreample a la calçada. Aquesta actuació té un pressupost de 566.000 euros i una durada prevista de sis mesos.

L’obra abasta un tram de 21 quilòmetres i en total, es formaran 10,6 quilòmetres de noves cunetes revestides de formigó, atès que en alguns trams intermedis, la carretera ja ha estat eixamplada o ja disposa de cunetes. Es preveu dos tipus de cunetes: un tindrà 1 metre d’amplada i l’altre, 1,5 metres. D’altra banda, es disposaran nous pous de connexió de les cunetes amb les obres de drenatge existents i els col·lectors sota cuneta, així com la protecció dels pous existents amb reixes trepitjables. També es preveu la millora dels accessos a la carretera, mitjançant la formació de guals.

Afectacions al trànsit

Es preveu que l’execució d’aquestes tasques comportin afectacions al trànsit, que comportaran l’ocupació d’un carril de la calçada, en funció de les necessitats de l’obra, de manera que es donarà pas alternatiu als vehicles pel carril que quedi lliure. L’horari dels treballs és de dilluns a divendres, entre les 8 i les 18 hores.

Nova fase d’actuacions

Les carreteres del Priorat han estat objecte de diverses millores en els últims anys per afavorir la seguretat viària i la comoditat en la conducció amb la suavització i eixamplament de revolts o amb la construcció de cunetes formigonades trepitjables que suposen un eixamplament de la carretera i faciliten l’encreuament dels vehicles, sense fer moviments de terres, operacions que poden produir impacte mediambiental.

En aquest sentit, l’any passat es van executar unes obres de construcció de cunetes trepitjables a la carretera T-713 al terme de Margalef, a més d’unes obres d’eixamplament de la seva travessera urbana. Ara, s’inicia una nova fase a la carretera T-702, entre el seu inici a la Venta del Pubill (Cornudella de Montsant) i la Vilella Baixa.

Una resposta a “Comencen les obres de millora a la T-702 entre Cornudella i la Vilella Baixa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.