Lídia Pujol inicia un Verkami per a la producció del seu nou disc 'Iter Luminis'

El projecte consisteix en la publicació d’un doble disc i un llibre-disc que deixi constància de les experiències viscudes a la gira ‘Iter Luminis’, per al qual es necessiten recaptar 12.000 euros

Foto: David Ruano
Foto: David Ruano

La cantant Lídia Pujol acaba de llençar un projecte de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per a la producció del seu proper disc Iter Luminis, que segons Pujol “és la representació d’una experiència artística que cerca la qualitat humana en tota la seva diversitat”. El projecte consisteix en la publicació d’un doble disc i un llibre-disc que deixi constància de les experiències viscudes en el camí de llum que ha suposat la gira Iter Luminis durant els darrers 6 anys. Aquest espectacle que ha estat portat a terme en petites i grans esglésies de tot el territori català, entre elles l’església de Santa Maria de Siurana el passat mes d’agost, ha suposat la construcció d’una consciència personal en tres etapes simbòliques: La Cerimònia de la Llum va ser la revelació de la possibilitat de la diversitat en comunió; Camí d’identitat la retrobada amb les pròpies arrels; i Treballs i plaers d’Amor l’orientació compartida i que en la gira del 2016 ha culminat amb un concert a Bugia (Algèria) el passat 10 d’octubre per commemorar l’any Llull i que va comptar amb la participació de Mohamed Ayoub i Mohamed Soulimane.

Totes les persones i empreses que comparteixen aquest projecte, ho fan per donar a conèixer el compromís actiu amb uns valors, i representar-los artísticament amb la voluntat de compartir-los amb el públic i el desig d’un món més just i solidari per tots. A Lídia pujol l’acompanyen en cada actuació productors de la zona que ofereixen els seus productes ecològics, biodinàmics o realitzats per persones en risc d’exclusió i un cor de cantants no professionals que han cregut en el projecte i s’han implicat en la vessant musical.

Per a aconseguir portar a terme el projecte s’han de recaptar un total de 12.000 euros que es destinaran a pagar les despeses de gravació, producció del disc i llibre-disc, i art gràfica. Hi ha distintes modalitats o recompenses aptes per a totes les butxaques i es podran fer aportacions des de 12 euros entre les que destaquen la descàrrega digital del doble disc, el doble disc físic, el llibre-disc físic i amb opcions d’obtenir alguns productes i descomptes dels productors col·laboradors del projecte. Les recompenses seran lliurades a la primavera del 2017.

Lídia Pujol a l'església de Santa Maria de Siurana, el passat mes d'agost. Foto: Elisabet Josa
Lídia Pujol a l’església de Santa Maria de Siurana, el passat mes d’agost. Foto: Elisabet Josa

Doble disc i llibre disc

El doble disc La Cerimònia de la Llum va ser enregistrat en l’actuació en directe de S. Llorenç de Morunys el 23 d’abril de 2010. En el repertori es poden trobar cançons extretes del Llibre Vermell de Montserrat i populars jueves, catalanes o gregues, entre d’altres. El disc Iter Luminis, Treballs i Plaers d’Amor ha estat enregistrat entre els mesos de setembre i octubre de 2016. El repertori conté cançons catalanes contemporànies, textos de Salvador Espriu, música de Raimon, cançons de trobador del S.XII, de Santa Teresa de Jesús i del Llibre Vermell de Montserrat, entre d’altres. Un camí pels treballs i plaers d’amor de totes les èpoques.

El llibre-disc contindrà aquest doble CD i explicarà aquesta experiència de comunitat. Els materials que composen el llibre descriuen el procés que va des de la Cerimònia de la Llum amb imatges de David Ruano i Raquel Calvo, l’enregistrament videogràfic de la Cerimònia de la Llum a S. Llorenç de Morunys i Santes Creus a través d’una clau continguda en el llibre per poder accedir al vídeo. L’etapa iniciada amb Iter Luminis representa la presa de consciència d’un camí participatiu, que precisa de la reciprocitat vers un horitzó comú. Aquesta construcció social i vital està documentada des dels inicis pel fotògraf Marc Javierre. Seguint la referencia del poeta Verdaguer “poeta i fangador sóc”, el punt de vista crític i compromès de Marc Javierre contrasta i alhora es complementa amb la visió inspiradora de les il·lustracions de l’Eva Virgili. L’escriptora Laia de Ahumada donarà forma a la narració de Lídia Pujol d’aquest camí de vida personal i col·lectiu.

Amb el llibre, es podrà descarregar el disc Mariam Matrem que correspon a l’Iter Luminis, Camí d’Identitat, que va ser enregistrat a l’ermita del s. XII de Sant Salvador del Coll de l’Aguda (Torà, Lleida), al gener-febrer de 2014.

V Fira d’Economia Solidària de Catalunya

Els propers 22 i 23 d’octubre Lidia Pujol i el seu projecte Iter Luminis estaran presents a la V Fira d’Economia Solidària de Catalunya a la Fabra i Coats del barri barceloní de Sant Andreu. Hi haurà un estand per donar a conèixer el projecte i, el diumenge a les 12,30 hores, es podrà veure part de l’espectacle Iter Luminis sobre l’escenari. Podeu obtenir informació ampliada sobre el projecte a http://vkm.is/iterluminis.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.