L’Ajuntament de Móra la Nova tanca els comptes del 2015 amb un superàvit de 71.398 euros

L’Ajuntament de Móra la Nova va presentar aquests comptes en la sessió plenària extraordinària de dijous al vespre

mora_la_nova_ajuntament

L’Ajuntament de Móra la Nova ha tancat l’exercici pressupostari del 2015 amb un resultat positiu de 71.398 euros i un romanent de tresoreria de 488.414 euros. També positiu és el termini amb què va aconseguir pagar els proveïdors de l’administració local l’any 2015, a 29 dies. L’alcalde Francesc Xavier Moliné ha destacat que “intentem anar rebaixant aquesta xifra perquè els nostres comerciants i proveïdors no hagin de patir en el seu dia a dia”.

Una altra dada a destacar del resultat econòmic de l’any passat és la ràtio de deute viu que és d’un 21,71%, molt lluny del 110% permès per la llei. En xifres reals, aquest deute, a 31 de desembre de 2015, pujava a 637.000 euros. L’alcalde s’ha mostrat satisfet “perquè en sols sis mesos hem aconseguit reduir el deute que vam heretar i que a 12 de juny de l’any passat pujava a 686.000 euros”. “Anem millorant a poc a poc. Estem fent molts esforços per a reduir aquest deute i ho estem aconseguint sense treure cap servei ni augmentar la pressió fiscal als nostres conciutadans”, ha afegit l’alcalde.

Tot i aquestes dades positives, l’Ajuntament no va complir l’any passat la regla de la despesa imposada pel Ministeri d’Hisenda, que estableix que no es pot gastar més que l’any anterior, en sobrepassar el seu límit en 127.153 euros. Segons ha explicat l’alcalde, “no la complim perquè nosaltres vam haver de fer una pujada superior a l’1,3% permès l’any 2015 per a afrontar obres, principalment la instal·lació del camp de gespa artificial, que no estaven contemplades. Això fins i tot ens ha obligat a aprovar un Pla Econòmic Financer per tal de redreçar la situació”.

L’Ajuntament de Móra la Nova va presentar aquests comptes en la sessió plenària extraordinària de dijous al vespre que es va aprofitar també per aprovar diferents modificacions i transferències de partides, per fer front a diferents inversions. La suma total d’aquestes operacions puja a més de 36.000 euros. Entre les inversions previstes i que no tenien consignació es troba la rehabilitació del camí Camp de Tir i les noves escales mòbils per al cementiri.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.