Esport, disfresses, verema i vi, el maridatge perfecte de la Marató del Priorat més internacional

S’han superat els 500 inscrits de 12 països a la III Marató del Priorat, que se celebrarà el dissabte 1 d’octubre amb sortida i arribada a Falset

Imatge de la 2a Marató del Priorat, celebrada l'any passat. Foto: viscalabonavida.cat
Imatge de la 2a Marató del Priorat, celebrada l’any passat. Foto: viscalabonavida.cat

Més de 500 corredors han confirmat la seva participació en la 3a edició de la Marató del Priorat (#PrioratWineRun) que tindrà lloc el primer dissabte d’octubre i sortirà des de la Cooperativa Falset Marçà. El guanyador de les tres anteriors edicions, el corredor i professor d’educació física Hugo Figueras, els periodistes d’esports de TV3 Arcadi Alibés i Xavi Bonastre i els corredors Pedro Ortega (campió de Catalunya de Marató 2015) i Marc Puig (2n classificat a la Copa Catalana de Curses de Resistència 2016) són alguns dels participants que han confirmat assistència a la cita esportiva i cultural. Una cita única al país que reuneix esport, paisatge i cultura de vi.

L’aposta per atraure corredors internacionals comença a consolidar-se i en aquesta edició s’ha incrementat notablement el número de països participants. Hi ha corredors inscrits a la Marató i a la Mitja de fins a dotze països, procedents de Polònia, Alemanya, Països Baixos, Suècia, República Txeca, Andorra, Sud-àfrica, França, Suïssa, Estats Units, Mèxic i el Regne Unit. No obstant això, la majoria de runners són catalans.

Les disfresses també tenen cabuda en aquesta cursa. Foto: viscalabonavida.cat
Les disfresses també tenen cabuda en aquesta cursa. Foto: viscalabonavida.cat

Per la 3a edició de la Marató del Priorat s’ha mantingut el recorregut de la darrera edició, incloent-hi el pas pel terme municipal de la Vilella Alta. Entre els principals atractius de la cursa hi ha el paisatge, la verema i els avituallaments que preparen els cellers elaboradors. L’organització està molt satisfeta de la participació de fins a 18 cellers de la DO Montsant i de la DOQ Priorat que, un any més, serviran grans vins de les dues regions vitivinícoles entre els participants, amb acompanyament musical i gastronòmic durant la degustació. Aquest és un dels grans trets diferencials d’aquest certamen: al llarg dels dos recorreguts (Marató i Mitja Marató) els participants trobaran diverses zones d’avituallament on junt amb les begudes isotòniques podran tastar vins dels cellers col·laboradors.

La #PrioratWineRun està inspirada en la Marathon du Medoc, que se celebra des de fa trenta-dos anys a la localitat de Pauillac, a la regió francesa d’Aquitania. Els reusencs Xavi Martí i Albert Carbasse, de l’Associació Dracsrunners, havien participat en la cursa francesa i van importar la idea al Priorat. Aquesta és una cursa pensada per a professionals i aficionats amb la idea que puguin visitar el Priorat acompanyats d’amics i família per als quals s’organitza tot un ampli programa d’activitats, amb visites culturals incloses, i una paella de germanor final: l’arròs de tros, a l’estil Priorat.

Per a l’1 d’octubre, a la Cooperativa Falset Marçà s’han programat activitats per a petits i grans des de zumba, a una competició de batucada i el gran concert dels U*Rock. Els corredors poden participar a la #PrioratWineRun disfressats. Una de les categories de premis, guardona cada any la millor disfressa. Des de la primera edició ha anat creixent el nombre de persones que corre la Marató i/o la Mitja en grup i amb disfressa. Fins i tot, en algunes ocasions, aquesta està relacionada amb el vi. Hi ha corredors que s’han vestit de fil·loxera i altres que ho han fet de monjos cartoixans. La disfressa és un altre dels atractius de la cita esportiva que vol esdevenir una referència en el calendari vitivinícola del país.

Més informació a maratodelpriorat.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.