Falset subvencionarà activitats extraescolars a alumnes en situació de desavantatge social

El curs passat, una trentena d’alumnes van poder accedir a activitats extraescolars gràcies als ajuts que l’Ajuntament va concedir a les famílies

Ajuntament de Falset
L’Ajuntament de Falset. Foto: Carles X. Cabós.

L’Ajuntament de Falset subvencionarà la participació en activitats extraescolars a alumnes de Falset que cursin els seus estudis en centres de la població. L’objectiu és afavorir la participació en les activitats organitzades pels centres educatius, les AMPA i altres entitats domiciliades a Falset a alumnes que es trobin en una situació desafavorida. El consistori entén que les activitats extraescolars tenen un propòsit educatiu i un efecte formatiu en la ment, el caràcter i la capacitat física de l’individu. Per aquest motiu, “cal preveure actuacions que permetin que l’accés a aquestes activitats estigui obert a tots els alumnes”, afirma Núria Borja, regidora de Serveis Socials.

Les activitats extraescolars permeten als infants i joves adquirir un control del temps i aprendre a organitzar-se, conèixer espais diferents, fomentar la seva socialització, reforçar coneixements específics i desenvolupar la convivència, el respecte i la tolerància. Segons Borja, “la participació en activitats extraescolars és, per nombrosos motius, molt enriquidora i, per tant, cal preveure actuacions que en permetin l’accés a tots els alumnes”. “Com a Ajuntament, és un deure posar de la nostra part per fomentar-la”, remarca.

El termini per presentar les sol·licituds de subvenció ja és obert. Cal tenir en compte, entre altres, la finalitat de la subvenció i els terminis que es detallen en les bases, així com els requisits que es demanen als beneficiaris i els barems pels quals es determinen els imports dels ajuts, ajuts que seran d’un màxim del 90% del cost de l’activitat extraescolar i fins a 20 euros/mes/alumne.

El curs passat, una trentena d’alumnes van poder accedir a activitats extraescolars gràcies als ajuts que l’Ajuntament va concedir a les famílies. Entitats com l’AMPA, l’Escola de Futbol Priorat Esportiu, l’Escola de Música, el Centre Holístic Ganesha i el Club d’Atletisme Ascó no només van incorporar aquests alumnes a les activitats extraescolars que organitzaven, sinó que també van mostrar una predisposició molt gran a col·laborar amb l’Ajuntament i proporcionar tota mena de facilitats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.