El projecte 'Retorna', l'eina web per fomentar el retorn de joves professionals a l’entorn rural

El Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta coordina el projecte a la demarcació de Tarragona

retorna_650px

“Retorna” és el nom d’una nova eina web que busca el retorn i la inserció laboral dels joves a les zones rurals. La plataforma virtual http://retorna.odisseujove.cat, creada pel Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, permet els joves amb titulacions universitàries o formació de grau superior donar-se d’alta per tal de promocionar-se i trobar feina en una comarca rural. A la vegada, les empreses hi poden accedir per cercar perfils professionals que encaixin amb els llocs de feina vacants que ofereixen.

“La nostra experiència ens diu que quan els joves marxen a estudiar fora, difícilment tornen al seu poble d’origen”, exposa la gerent del CIS, Begoña Garcia. “Precisament el retorn d’aquests professionals qualificats ha estat sempre una de les prioritats del CIS”, continua, “i per això es va desenvolupar aquesta eina que, ara, s’ha estès a tot el territori català”.

Actualment el projecte s’està presentant a col·lectius vinculats amb els joves per ampliar la base de dades de professionals que vulguin incorporar-se al mercat laboral en un entorn rural. Per això, els primers a conèixer-lo han estat una quarantena d’agents comarcals implicats en accions relacionades amb joves que van assistir, al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a una jornada formativa en què se’ls va detallar el funcionament de l’eina. I és que el CIS Ribera d’Ebre – Terra Alta coordina el projecte a la demarcació de Tarragona.

En aquest sentit, es fomentarà l’ús de l’eina des de tallers i xerrades d’emprenedoria als instituts, els usuaris del programa Garantia Juvenil, les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) o altres projectes relacionats amb els joves i el treball, com ara el Ribera d’Ebre VIVA.

Per perfils professionals joves

Les persones que s’hi vulguin inscriure han de tenir entre 18 i 40 anys. A través de la pàgina web poden seleccionar el seu sector professional i també les comarques on els interessa treballar, a més de vincular l’alta al seu perfil de la xarxa LinkedIn (on han de tenir actualitzades totes les seves dades de formació i de trajectòria professional).

El programa ODISSEU està impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, amb la col·laboració dels 13 Grups d’Acció Local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de Joventut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.