Projectes i estudis al Parc Natural de Montsant

Una jornada prevista pel divendres 23 de setembre reunirà especialistes i estudiosos del patrimoni natural del Parc Natural

Imatge de les Jornades sobre pastura celebrades al Parc Natural de Montsant l'any 2011. Arxiu PNMON
Imatge de les Jornades sobre pastura celebrades al Parc Natural de Montsant l’any 2011. Arxiu PNMON

El Parc Natural de Montsant organitza el proper dia 23 de setembre a la Morera de Montsant una jornada per donar a conèixer un seguit de projectes i estudis sobre les diferents espècies de fauna i flora que han estat realitzats els darrers anys dins l’espai natural protegit. Amb aquests estudis s’aprofundeix i es consolida el coneixement d’aquesta biodiversitat, i en base a la informació obtinguda, s’orienten les accions de gestió necessàries per a garantir-ne la conservació i la millora dels seus hàbitats.

La jornada pretén fer presentacions sintètiques dels estudis desenvolupats, tant aquells que estan vinculats a projectes de conservació que ja es treballen des del Parc com ara el projecte de reintroducció de la tortuga mediterrània, les mesures de gestió de l’àguila cuabarrada o la conservació de la flora de Montsant, com de les noves espècies. En aquesta sentit, es presentaran estudis sobre, els ratpenats cavernícoles, els coleòpters saproxílics, la caracterització i inventari de les fonts de Montsant, i evidentment, es descriurà l’estat de la qüestió sobre la somereta de Montsant, un ortòpter endèmic que va ser redescobert després de 100 anys de no constar cap cita. El Cos d’Agents Rurals del Priorat també participa en aquesta sessió exposant els resultats sobre els censos de cabra hispànica que realitzen cada any.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.