Els treballadors residents a Barcelona cobren més

El sou mitjà dels residents a Barcelona l’any 2014 va ser de 28.649 euros bruts, un 14,5% superior al de Catalunya

Un cambrer serveix una canya
Un cambrer serveix una canya en un restaurant de Barcelona. ACN

El sou mitjà dels treballadors residents a Barcelona l’any 2014 va ser de 28.649 euros bruts anuals, un 14,5% superior al de Catalunya i en un 22,8% més alt que el d’Espanya. Així es desprèn d’una estadística salarial que ha fet pública aquest diumenge l’Ajuntament, centrada en els residents a la ciutat, independentment del lloc on treballin. L’informe revela que per sexe, el salari mitjà anual de les dones va ser una quarta part inferior al dels homes, una proporció similar a la de Catalunya i Espanya. El sou mitjà més elevat, per edats, és el del grup de 55-59 anys, mentre que per sectors es registra en les activitats financeres i d’assegurances (54.158 euros), que gairebé dobla el de la mitjana de la ciutat. En l’extrem oposat se situa l’Hosteleria (15.055 euros), amb gairebé la meitat del sou mitjà barceloní.

L’explotació de dades ha estat realitzada pel Gabinet Tècnic de Programació de l’Ajuntament, a partir de la Mostra Continua de Vides laborals de la Seguretat Social. L’informe permet disposar, per primer cop, d’una estadística detallada de salaris per a la ciutat de Barcelona amb característiques personals dels treballadors, tipus de relació laboral o sector que els ocupa.

El salari mitjà dels treballadors residents a Barcelona és de 28.649 euros, davant els 25.016 euros del conjunt de Catalunya i els 23.322 de l’Estat. Per sexes, els homes residents a la capital catalana tenen un sou mitjà de 32.868 euros, davant els 24.618 euros de les dones, sempre segons les dades corresponents al 2014.

Per sectors, després de les finances i assegurances, que ocupa el primer lloc pel que fa a retribucions, hi ha la indústria, la informació i comunicacions, sanitat, administració pública i comerç a l’engròs. A l’altra banda de la taula, les activitats amb una retribució més baixa són els serveis a les persones, comerç al detall, serveis socials i hosteleria. Per edat quinquennal, el salari mitjà augmenta a mesura que augmenten els trams d’edat, si bé el tram amb un sou mitjà més elevat és el grup 55-59 anys, superior al del de 60-64 anys.

L’estadística se centra en els salaris mitjans de l’any 2014 de les persones assalariades del Règim General de la Seguretat Social – excepte dels treballadors de la llar- residents a Barcelona. Tot i que l’àmbit de l’estadística de salaris és la ciutat de Barcelona, també es compara, com a referència, amb els salaris mitjans de Catalunya i Espanya. – ACN Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.