El Govern rebutja les crítiques de la plataforma Trens Dignes

El delegat a les Terres de l’Ebre Xavier Pallarès insisteix que els nous horaris “provisionals” de l’R16 s’accepten per resoldre una “situació d’emergència” a canvi que Adif resolgui les principals incidències en breu

El director del serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a l'Ebre, Antonio Suàrez, i el delegat del Govern a les terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ensenyant els nous horaris provisionals.
El director del serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a l’Ebre, Antonio Suàrez, i el delegat del Govern a les terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ensenyant els nous horaris provisionals.

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha recriminat a la plataforma Trens Dignes que els acusin “d’abaixar-se els pantalons” pels nous horaris de l’R16 que s’han acceptat a canvi que Adif resolgui les principals incidències de la línia, en breu. Segons Pallarès, la “indignació” feta pública per la plataforma és “injusta” tenint en compte “els esforços” del Departament de Territori i Sostenibilitat per a la millora de la mobilitat al territori, amb nous serveis com la unificació tarifaria del bus o la connexió a l’aeroport del Prat per carretera i el nou tren nocturn que sortirà de Tortosa al setembre o l’aturada de l’Euromed prevista per al novembre, entre altres. El delegat considera “demagògic” responsabilitzar la Generalitat dels problemes que acumulen els trens i ha assenyalat que els retards i les aturades es deuen a la falta d’inversió del govern espanyol. “No ens poden posar al mateix sac”, ha insistit.

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha defensat que les solucions acceptades per la Generalitat, i en concret admetre la incorporació de certs minuts de retard en els horaris dels trens de la línia R16, es deu a una “situació precària i emergència”. Pallarès ha remarcat que aquesta provisionalitat, que està clarament indicada en color roig en els fulls informatius dels nous horaris, ve condicionada als compromisos presos per Adif per anar resolent els problemes més urgents. Com ja va apuntar el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, Adif ha de revisar els horaris al setembre quan acabin les obres entre les estacions de Sants i França a Barcelona que acabarà amb les limitacions de velocitats actuals en aquest tram final dels trajectes de la R16. A l’octubre, la gestora ha d’haver solucionat els problemes de l’enclavament de Mont-roig del Camp i revisar de nou els horaris. I finalment, la línia ha de recuperar la normalitat i, fins i tot reduir els temps dels trajectes, amb la posada en marxa de la doble via entre Vandellòs i Tarragona, al maig de 2017.

“Dir que és una abaixada de pantalons de la Generalitat és totalment incert i injust. Que s’utilitzi la demagògia per part d’alguna gent de la Plataforma, dient que els càrrecs polítics que gestionen el servei no viatgen en tren, doncs jo els pregunto el mateix”, ha recriminat el delegat del Govern ebrenc. “S’accepten els retards dels horaris perquè no es vol enganyar a ningú perquè el problema és que els trens ja surten tard en origen. Es tracta que la gent sàpiga a quina hora surt i a quina hora arriba i reduïm de 22 minuts a 8 minuts els retards”, ha recordat. Pallarès també ha assenyalat que en la darrera carta que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va enviar al ministeri de Foment, s’avisa que, en cas d’incompliment dels acords, la Generalitat emprendria la via judicial.

La Generalitat presentarà un informe a principis de setembre dels resultats de la monitorització dels nous horaris durant l’agost i el seu nivell de fiabilitat, condicionant per acceptar l’oficalització dels retards. – ACN Tortosa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.