Catalunya, tercera en recursos aportats a l’Estat i desena en ingressos rebuts

Segons la liquidació del model de finançament del 2014, Catalunya va retrocedir set posicions després d’aplicar el sistema vigent

Moneda_Euro
Catalunya va ser el 2014 la tercera comunitat autònoma que més va aportar en recursos tributaris al sistema de finançament, però la desena en recursos per càpita rebuts un cop aplicat el model de finançament. Així ho recull una nota del Departament d’Economia i Hisenda que fa referència a dades facilitades pel Ministeri d’Hisenda. Concretament, Catalunya va aportar un 17,6% més que la mitjana de les comunitats autònomes de règim comú i va rebre de l’Estat un 2% menys. En recursos aportats, Catalunya es va situar per darrere de Madrid i Balears i, un cop aplicat el sistema de finançament vigent, va retrocedir fins a la desena posició, per darrere de Cantàbria, Rioja, Extremadura, Aragó, Castella Lleó, Astúries, Galícia, Castella la Manxa i Balears.

Segons el Departament d’Economia i Hisenda, es confirma la tendència del període 2010-2013 en el què Catalunya ha perdut entre 7 o 8 posicions relatives després d’aplicar-se l’actual model de finançament. El departament també apunta que si es té en compte el cost de la vida, Catalunya perd 11 posicions, passant de la tercera a la catorzena.

Les dades que el Ministeri d’Hisenda liderat per Cristóbal Montoro ha tramès al departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda demostren, segons el Govern, que “els mecanismes de redistribució que utilitza el sistema de finançament espanyol fomenten un repartiment arbitrari dels recursos”. I l’executiu català assenyala que Catalunya perd set posicions mentre que altres comunitats amb una capacitat tributària molt per sota de la mitjana han rebut més recursos per càpita que Catalunya.

Liquidació a l’alça de la bestreta

Les dades publicades pel ministeri d’Hisenda corregeixen a l’alça el càlcul de la liquidació provisional de la bestreta del 2014 per a Catalunya. Inicialment van preveure 1.406 milions però finalment li corresponen 1.551 milions, d’acord amb la recaptació real de l’exercici del 2014. – ACN Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.