El PSC i Independents per Falset parteixen peres a l'Ajuntament

  • Maria Jesús Sánchez (PSC): “No podem ni volem ser còmplices d’una política d’opacitat que pot afectar la salut de les persones i per això hem decidit sortir del Govern”

  • L’equip de govern manifesta que “troba fora de lloc que es critiqui la transparència del govern municipal i el seu alcalde quan, des de l’endemà de les eleccions, s’han obert les portes del govern a totes les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament”

Ajuntament de Falset
L’Ajuntament de Falset. Foto: Carles X. Cabós.

El polèmic tema sobre la salubritat de l’aigua de Falset, que va saltar a la llum pública a finals de la setmana passada, ha acabat amb el trencament de l’acord que socialistes i Independents per Falset tenien al consistori de la capital del Priorat des del principi de la legislatura. Les dues regidores socialistes a l’Ajuntament de Falset, Maria Jesús Sánchez i Immaculada Pujol, han comunicat avui a l’alcalde del municipi que el grup socialista dóna per trencat l’acord de Govern assolit a l’inici del mandat amb el grup Independents per Falset i que, per tant, les regidores socialistes deixen les responsabilitats que tenien assignades al cartipàs municipal. Segons ha explicat la portaveu socialista Maria Jesús Sánchez, “el motiu principal que ens ha portat a prendre aquesta decisió ha estat la pèrdua de la confiança política amb l’alcalde i la manca de transparència que, a parer del grup socialista, s’ha vingut mantenint tot i les reiterades demandes que hem fet per redreçar aquesta situació.”

La regidora socialista ha afegit que “aquests darrers dies s’han produït problemes en el subministrament de l’aigua potable provinent de la xarxa de Sant Gregori. Des del primer moment vàrem demanar a l’alcalde que alertés la població del risc d’emprar l’aigua per beure o preparar aliments davant del risc de la possible presència d’elements plaguicides a la xarxa de distribució de l’aigua. Sempre hem entès que més val prevenir que curar. Tot i això, i de les gestions que hem fet amb el servei de protecció de la salut al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, l’alcalde va decidir no informar la ciutadania i esperar-se al resultat de les proves analítiques.”

“No podem ni volem ser còmplices d’aquesta política d’opacitat que pot afectar la salut de les persones i per això hem decidit sortir del Govern. Des del primer dia hem defensat que cal posar en pràctica una comunicació directa i transparent amb la ciutadania de Falset. No hem canviat d’opinió, seguim on érem, en la defensa dels interessos generals dels veïns de Falset.”

Ambdues regidores socialistes s’han compromès a continuar treballant pel poble des de l’oposició. “Farem una oposició constructiva, fugint de les polèmiques estèrils però ferma en la defensa del que entenem que és el projecte polític que desitgem: un Falset de progrés on l’avenç general no deixi cap ciutadà enrere, sense els recursos necessaris per poder viure amb la dignitat material que es mereix.” El grup socialista ha manifestat avui per carta la seva renuncia a les àrees assignades en el cartipàs municipal i la seva sortida del Govern municipal.

Maria Jesus Sanchez
La regidora socialista a l’Ajuntament de Falset Maria Jesús Sanchez. Foto: cedida

L’equip de govern diu que no es va alertar la població del risc “perquè aquest era inexistent”

Per la seva banda, l’equip de govern del consistori falsetà, liderat pel seu alcalde Jaume Domènech, ha emès un comunicat on explica que respecta la decisió del grup PSC, tot i que ho fa “amb certa sorpresa”. Respecte a la política d’opacitat denunciada per les regidores socialistes sobre el tema de l’aigua, l’equip de govern ha exposat que no es va alertar la població del risc “perquè aquest era inexistent”. L’equip de govern manifesta que “troba fora de lloc” que es critiqui la transparència del govern municipal i el seu alcalde quan, “des de l’endemà de les eleccions, s’han obert les portes del govern a totes les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament”.

Davant els rumors creixents sobre la salubritat de l’aigua a Falset, concretament en l’episodi relacionat amb el subministrament d’aigua de la xarxa de Sant Gregori, l’Ajuntament va fer un comunicat el passat divendres 15 de juliol, on explicava que no hi havia cap situació d’alerta. En concret, l’ajuntament va fer una consulta al Servei de Protecció de la Salut, fent-los arribar un informe on constava que els nivells del paràmetre Desisopropil atrazina es trobaven per molt poc fora dels límits, tot i que “no suposaven un perill per a la salut”. Tampoc suposaven cap perill els nivells del paràmetre Desetilatrazina, que es trobaven en els límits màxims establerts, segons informava el comunicat consistorial.

L’ajuntament insisteix en que quan l’Ajuntament de Falset va ser avisat de què el paràmetre Desisopropil atrazina estava per sobre dels límits, “el problema que l’havia originat ja estava solucionat”. De mutu acord amb el Servei de Protecció de la Salut, l’ajuntament va sol·licitar una contranalítica, de la qual se’n tindran els resultats el dimarts 19 de juliol, i a l’espera d’aquests resultats “el Servei de Protecció de la Salut no ha proposat que es tanqui el subministrament d’aigua des d’aquesta xarxa”.

La causa d’aquest problema va ser una errada en el funcionament d’una vàlvula en el procés d’alineament de l’aigua del pou de Sant Gregori al Dipòsit de Sant Gregori, errada en el funcionament que va provocar que l’aigua no passés pels filtres de carbó entre els dies 13 juny i 7 de juliol.

Independents per Falset (ERC – AM) va guanyar per majoria absoluta les passades municipals de 2015, quan va obtenir 7 regidors, PSC i CiU en van obtenir dos cadascú.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.