Anna Casabona, del Celler de Capçanes, al podi dels Sommeliers de Catalunya

  • L’Associació Catalana de Sommeliers va escollir el “Millor Sommelier de Catalunya”, guardó que va recaure en Dani Martínez, ocupant Marc Terés Riu i Anna Casabona el segon i tercer lloc respectivament

  • El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va ser l’encarregat de fer públic el nom del guanyador

Anna Casabona
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb els tres millors sommeliers de Catalunya. Foto: ACS

El Mas Marroch de Vilablareix (Gironès), l’espai de banquets d’El Celler de Can Roca, va ser l’escenari el passat diumenge de la cerimònia anual de l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS), on l’associació va celebrar el concurs per triar el millor professional del sector i on també es va celebrar la Nit dels Sommeliers. Prop de 170 professionals del sector vitivinícola català i socis de l’ACS, encapçalada per la seva presidenta, Anna Vicens, van gaudir de la vetllada, durant la qual l’entitat també va oferir un aperitiu amb tast guiat inclòs de vins de la DO Empordà i un sopar exclusiu elaborat per l’equip de Mas Marroch, on es van servir 7 plats i 15 vins.

Al concurs per escollir al “Millor Sommelier de Catalunya” s’hi van presentar catorze canditats —tretze homes i una dona, Anna Casabona—, els quals van haver de superar una prova escrita i diverses proves de tast, decantació, detecció d’errors en una carta i prova de maridatge, entre d’altres. Per fer cadascuna de les proves, els participants comptaven amb un temps determinat, i havien executar-les davant d’un jurat professional que estava format, entre altres, per Juan Muñoz Ramos, Jordi Bort, José Roldán Tapia i Agustí Torelló. D’aquesta selecció en van sortir els tres finalistes que passarien a les proves de la tarda: Dani Martínez, del Celler de Can Roca, Marc Terés de V-Enology i Anna Casabona del Celler de Capçanes. No va ser fins prop de la una de la matinada de dilluns, després del sopar, que el president de la Generalitat Carles Puigdemont, va donar a conèixer el nom del guanyador, Dani Martínez, nou “Millor Sommelier de Catalunya 2016”. Marc Terés Riu va quedar segon i Anna Casabona, tercera. Els tres finalistes formaran part del jurat dels Premis Vinari 2016, i seran els representants catalans en el concurs estatal de sommeliers que tindrà lloc a Madrid el proper mes d’abril en el marc del Salón de Gourmets.

Anna Casabona
Anna Casabona, durant el concurs “Millor Sommelier de Catalunya”. Foto: Victoria Ibáñez / Facebook.

La resta de guardonats van ser: Millor Sommelier 2016: Josep Pelegrín (Coordinador del Curs de Sommelier de l’Escola Joviat); Millor Celler 2016: Caves Castellroig Sabaté i Coca (Marcel Sabaté i Coca); Millor Enòleg 2016: Ramon Roqueta (Celler LaFou); Millor Comunicador 2016: Juancho Asenjo (Periodista); Millor Iniciativa 2016: El Microscopi (Irene Alemany, enòloga); Soci d’Honor 2016: Agustí Ensesa (Sommelier i analista vitivinícola)

Durant el sopar també es van entregar diversos reconeixements, entre els quals l’atorgat a Aguiló Vinateria de Falset pels seus 10 anys com a socis de l’ACS.

//platform.twitter.com/widgets.js

El concurs ‘Millor Sommelier de Catalunya’ és un esdeveniment organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) que té com a objectiu desenvolupar i promoure el coneixement de la professió de sommelier, el coneixement dels vins i productes gastronòmics de tot el món i principalment de Catalunya, així com reforçar el vincles l’amistat i la col·laboració entre els professionals del vi. El concurs consta de les mateixes proves que es fan als concursos estatal, europeu i mundial, i ser-ne finalista obre la porta a la final estatal, i ofereix també la possibilitat de formar part de les competicions europea i mundial. El concurs és itinerant entre les quatre províncies catalanes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.