Jordi Sabaté, nou president de la Junta Rectora del Parc Natural de Montsant

  • L’alcalde de la Vilella Baixa i vicepresident del Consell Comarcal del Priorat substitueix Ricard Pasanau

  • La Junta va aprovar les principals línies de treball de l’equip de gestió del Parc

Junta Rectora Parc Natural Montsant
La Junta Rectora del Parc, reunida el passat dijous 7 de juliol. Foto: Cedida.

El passat 7 de juliol, i desprès de quasi un any sense haver estat convocada, es va celebrar a la seu del Parc Natural de Montsant la vint-i-vuitena Junta Rectora del Parc. Aquesta nova junta significa també la presentació dels nous membres representants de les administracions locals, departaments i entitats vinculades a la gestió del parc arran de darreres eleccions municipals i autonòmiques del 2015. Durant la sessió, el president en funcions, Ricard Pasanau, va donar la benvinguda als nous membres i va exposar i recordar quines són les funcions de la junta. Així mateix, es va presentar la candidatura a presidència de la Junta proposada per la Comissió Permanent del Parc.

Després de ser sotmesa a votació, Jordi Sabaté, alcalde de la Vilella Baixa i vicepresident del Consell Comarcal del Priorat, va ser designat president de la Junta Rectora del Parc Natural de Montsant per unanimitat. El president sortint, Ricard Pasanau, va rebre el reconeixement de la tasca duta a terme durant aquests anys i se li va lliurar un record d’agraïment. Pasanau va encoratjar al nou president a tirar endavant aquest projecte de territori i va agrair la gran tasca que porta a terme l’equip de gestió. Durant aquesta junta, també es va presentar la memòria d’activitats dels Parc de l’any 2015 i el tancament de pressupost del 2015. També va servir per a exposar i aprovar el programa d’actuació i pressupost pel 2016, amb una aportació directa al Règim d’Autonomia Econòmica (RAE) de 237.108 euros, i on cal destacar les aportacions del propi departament de Territori i Sostenibilitat i de la Diputació de Tarragona, amb col.laboracions puntuals del Consell Comarcal, i les denominacions d’origen DOQ Priorat, DO Montsant i DOP Siurana.

Jordi Sabaté
Jordi Sabaté, alcalde de la Vilella Baixa i vicepresident del Consell Comarcal del Priorat, ha estat escollit president de la Junta Rectora per unanimitat. Foto: esquerracampdetarragona.cat

Entre les principals actuacions a executar durant aquest any cal destacar el suport en el projecte de protecció envers la contaminació acústica i lumínica dels municipis del Parc Natural de Montsant, l’inici de les accions compromeses dins la Carta Europea de Turisme Sostenible, la continuïtat de les línies de treball del projecte de Montsant a taula així com la recuperació de conreus abandonats creant sinèrgies necessàries amb els actors del territori per establir un projecte a nivell de comarca. En quant als projectes de conservació del patrimoni natural destaca amb especial atenció el de la somereta de Montsant i en quant al patrimoni cultural i en el marc d’integració dels valors culturals i espirituals en la gestió, l’estudi i avaluació d’espais de recés a Montsant. També continua sent una línia prioritària la divulgació dels valors i beneficis del Parc Natural de Montsant a partir de la realització de la campanya d’activitats i tallers, l’educació ambiental i l’edició de materials com ara l’agenda escolar. Paral.lelament es continua treballant en la tramitació del Pla Especial i del pla de prevenció d’incendis del Parc. També, a nivell comarcal, es continua donant suport a la comissió de la Carta de Paisatge del Priorat i formant part de la junta de Prioritat, impulsora de la candidatura UNESCO del Priorat com a paisatge cultura agrari.

L’actual Junta Rectora del Parc la configuren: Jaume Vicens (Subdirecció del Dept. De Territori i Sostenibilitat), Trinitat Castro (Serveis Territorials del Dept. De Territori i Sostenibilitat -Tarragona), Carmen Mansilla (Serveis Territorials del Dept. Empresa i Coneixement – Tarragona), Angel Xifré (Serveis Territorials del Dept. d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació Tarragona), Jordi Agràs (Serveis Territorials del Dept. de Cultura – Tarragona), Joan Josep Malràs (Diputació de Tarragona), Jordi Sabaté (Consell Comarcal del Priorat), Joaquim Vila (Ajuntament de Margalef), Misericòrdia Montlleó (Ajuntament d’Ulldemolins), Juan Fernando Robles (Ajuntament de Cabacés), Susanne Schmelzer (Ajuntament de la Morera de Montsant), Pilar Just (Consell Regulador de la DOQ Priorat i DO Montsant), Pere López (Federació Catalana de Caça), Jordi Blanc (Associació Propietaris Forestals), Ester Giol (Gepec), Sergi Masip (Comunitat de Regants) i Neus Miró (Secretaria de la Junta Rectora).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.