Acústic Blanc i Les Sorts Vinyes Velles, nous vins institucionals de la DO Montsant

Els vins Acústic Blanc 2015 (Acústic Celler) i Les Sorts Vinyes Velles 2013 (Celler Masroig) han estat escollits nous vins institucionals de la DO Montsant a fi de representar-la en actes promocionals i protocol.laris

DO Montsant
L’Acústic Blanc 2015 (Acústic Celler) i Les Sorts Vinyes Velles 2013 (Celler Masroig) han estat escollits nous vins institucionals de la DO Montsant. Foto: Cedida DO Montsant.

Acústic Blanc 2015 i Les Sorts Vinyes Velles 2013 han obtingut les puntuacions més altes per part del panell de tast que va avaluar els vins blancs i negres presentats pels cellers al concurs organitzat pel Consell Regulador de la DO Montsant. Els vins van ser escollits el passat 27 de juny per un panell de tast heterogeni en un tast a cegues organitzat per la DO Montsant i el Parc Tecnològic del Vi (VITEC).

L’Acústic Blanc (Acústic Celler) s’elabora amb 60% Garnatxa Blanca, 25% Macabeu, 10% Garnatxa Roja i 5% Pansal. El vi fermenta parcialment en bótes de roure francès. De les puntuacions dels tastadors a les fitxes de tast es desprèn que l’Acústic Blanc és un vi intens i complex, amb aromes de fruita blanca, fruita d’os i cítrics. En destaquen una bona acidesa, l’equilibri i l’estructura, i també un post-gust llarg.

Les Sorts Vinyes Velles  (Celler Masroig) s’elabora amb un 85% Carinyena i un 15% Garnatxa Negra, i està sotmès a un criança en bótes de roure d’entre 15 i 17 mesos. Els tastadors el defineixen com un vi en el que hi predominen la fruita vermella i negra i els tocs especiats. Intens i complex en nas, gaudeix també d’una bona estructura, acidesa i harmonia en boca, amb tanins de qualitat i un final llarg.

El panell de tast encarregat de l’elecció dels vins institucionals estava integrat per Jordi Alcover, Sílvia Naranjo i Joan Nebot, de La Guia de Vins de Catalunya; Miquel Hudin, sommelier i autor de les guies Vinologue; Sandra Lozano i Malin Axelsson, sommeliers de 2 Orígens; Marc Aguiló, sommelier i propietari de Vins i Olis del Priorat; Núria López, enòloga del celler Can Blau; Eva Prim, enòloga de Celler Ronadelles; Sergi De Lamo, director general de VITEC, i Enric Nart i Neus Escoda, responsables de l’àrea d’anàlisi sensorial de VITEC.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s