Falset ratifica l’acord per sol·licitar a Foment la titularitat de la N-420

En el darrer Ple municipal, l’Ajuntament de Falset també va aprovar la retirada del nomenament d’alcalde perpetu i honorífic a Francisco Franco i una moció que s’oposa a pal.liar el dèficit de l’Hospital Sant Joan de Reus amb el fons de reserva de Gecohsa, entre d’altres

Ajuntament de Falset
L’Ajuntament de Falset. Foto: Carles X. Cabós.

El Ple de l’Ajuntament de Falset ha ratificat aquest passat divendres 1 de juliol l’acord per sol.licitar al Ministeri de Foment la transferència de la titularitat de la N-420 al seu pas per la població. Tot i que el traspàs no implica transferències econòmiques a favor de l’Ajuntament de Falset, aquest traslladarà a Foment la petició d’un conveni per compensar l’acceptació, conveni que permetrà, segons l’alcalde Jaume Domènech, “dur a terme millores molt necessàries a la via, una de les més importants de Falset”. El conveni, que se signaria el mateix dia del traspàs de la titularitat, preveu el lliurament de faroles led per il·luminar el tram urbà cedit; la il.luminació de les dues rotondes d’accés al municipi per part de Foment; la construcció d’una vorera a la part dreta de la carretera en direcció a Móra des de la benzinera i fins l’encreuament amb la carretera de Bellmunt; la col·locació d’elements reductors de la velocitat a l’entrada a la població des de Móra, i la negociació amb Gas Natural per arranjar el paviment d’un tram de la carretera, malmès durant les obres de canalització del gas. Jaume Domènech apunta que “es tracta d’actuacions que suposen un pas endavant en la seguretat dels vianants i conductors, més enllà que en termes estètics també es produeixin millores”.

Retirada del nomenament d’alcalde perpetu i honorífic a Francisco Franco

A banda d’aquest acord, el Ple de l’Ajuntament va procedir també a la retirada del nomenament d’alcalde perpetu i honorífic a Francisco Franco, nomenament que datava de l’any 1964. La distinció de Franco com a alcalde perpetu i honorífic, vigent encara en alguns municipis, està sent revocada per molts ajuntaments. En el cas de Falset, el consistori va indagar en la documentació municipal per saber si la distinció a Franco havia estat atorgada pel municipi, a fi de retirar-la si es donava el cas, com així ha estat.

Mocions

El Ple de l’Ajuntament de Falset va aprovar divendres dues mocions, de diversa índole. La primera manifesta el rebuig unànime de l’Ajuntament de Falset a què el fons de reserva de Gecohsa, resultant de la gestió de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, sigui emprat per a qualsevol cosa que no reverteixi de manera directa i inequívoca en les instal.lacions de l’Hospital i el seu personal. La moció s’oposa, d’aquesta manera, a pal.liar el dèficit de l’Hospital Sant Joan de Reus amb aquest fons. En paral·lel, la moció proposa la redacció d’un pla d’inversions i millora de les instal·lacions, maquinària, equipament i condicions laborals de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, pla que hauria d’executar-se en els propers 24 mesos. Segons l’alcalde de Falset, Jaume Domènech, “l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre pateix un dèficit d’inversió i manteniment, per tant, el que cal fer és pal·liar aquesta situació i no emprar els fons d’aquest hospital per eixugar el deute d’un altre”. La segona de les mocions aprovades és la que insta a l’Ajuntament de Falset a pagar l’IVA i l’IRPF a l’Agència Estatal Tributària (AEAT) a través de l’Agència Tributària Catalana.

Altres acords

En el Ple de divendres també es va acordar l’arrendament d’una part d’una finca propietat de l’Ajuntament, situada a l’avinguda Generalitat, per destinar-la a pistes de pàdel. El consistori ha aprovat un plec de condicions que ha de regir el procediment d’adjudicació en base al qual els possibles licitadors puguin presentar les seves ofertes.
També es va aprovar la Junta Municipal de Cadastre Immobiliari Urbà i Rústic de Falset, així com el nomenament dels vocals en aquesta junta. Per últim, es van aprovar les actualitzacions dutes a terme en el “Plan de Actuación Municipal en Emergencia Nuclear (ECD)”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.