Més d’un milió d’euros per a un nou telecadira a Baqueira Beret

El nou remuntador de pinça fixa de tres places comptarà amb una inversió de més d’un milió d’euros i transportarà 1.800 persones per hora

Baqueira Beret
L’estació d’esquí de Baqueira Beret.

ACN Vielha .- La Comissió territorial d’urbanisme de la Val d’Aran ha aprovat aquest dijous el projecte per instal·lar un telecadira a l’estació d’esquí de Baqueira Beret, des de la cota 1.848 fins a la 2.090, seguint la traça del barranc de Blanheuar. El nou remuntador de pinça fixa de tres places tindrà capacitat per transportar 1.800 esquiadors per hora i la seva construcció comportarà una inversió de més d’un milió d’euros. El projecte preveu reubicar l’antic telecadira Vista Beret, desmuntat fa dos anys, en una zona que serveixi per descongestionar la mobilitat interior entre les zones de Baqueira i de Beret. El nou telecadira servirà com a infraestructura de retorn dels esquiadors cap a Baqueira en cas d’aturada de les instal·lacions de Beret. L’accés dels esquiadors al telecadira es farà des d’una pista existent i amb neu, sense que requereixi noves actuacions o condicionaments del terreny. La Comissió ha valorat l’interès públic del projecte i el fet que no existeixen noves pistes associades.

L’òrgan col·legiat ha aprovat també el projecte de reforma i ampliació del bar restaurant Bosque, situat a la cota 1.800 de l’estació de Baqueira Beret, per donar refugi a més esquiadors en cas de mal temps. La construcció del telecadira de Baqueira i l’aparcament públic de Ruda han comportat un augment d’usuaris en aquesta zona, i el bar restaurant se saturava en dies de màxima afluència. L’edifici del Bosque acull, a més de restauració, serveis de guardaesquís, botiga, farmaciola, torre de control, oficines i sales per al personal de l’estació. També compta amb terrasses exteriors.

El projecte suposarà passar d’una superfície construïda de 1.541 metres quadrats a 2.774 per atendre 450 persones i comportarà una inversió de poc més d’un milió d’euros. Les obres milloraran l’accés des de la part superior cap al restaurant i les terrasses, substituiran l’actual sistema d’autoservei lineal per un de flux lliure per agilitar el servei i milloraran els serveis i instal·lacions per aconseguir un edifici més sostenible.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s