Un petit exemple en la bona direcció

El primer cap de setmana d’aquest mes de juny, vaig tenir el goig de formar part del jurat que decidia quina finestra, balcó o façana era la més ben guarnida amb flors de Porrera. Aquesta iniciativa partia de l’ajuntament i volia incentivar els veïns de la població a tenir les cases i els carrers ben nets i florits (plens de flors). Això, que en principi, sembla una acció sense més transcendència, pren una volada local que fa agafar consciència al veïnat de la importància de tenir els pobles ben arreglats i que faci goig; tant al mateix veí, com al foraster, i hi sigui agradable passejar pels seus carrers.

Però en podrien prendre nota els pobles veïns i fer una acció similar i promoure entre els seus habitants un poble més habitable, més amable i florit que farien, entre tots, una comarca pionera en l’embelliment dels seus pobles que donarien un nou aire i, tal vegada, més visitants.

[pullquote]Ja tenim uns valors socials, culturals, paisatgístics plenament arrelats, coneguts i valorats, però la seva conservació en serà la pedra de toc del nostre futur[/pullquote]Iniciatives com aquestes s’emmarquen plenament en la línia de prendre consciència de què l’entorn té un valor afegit als nostres pobles i va en la direcció que planteja el paisatge del Priorat-Montsant-Siurana com a patrimoni mundial de la UNESCO pels seus valors naturals, però també per la presa de consciència en aquest aspecte, dels seus governants i habitants.

Enhorabona a l’ajuntament de Porrera per la iniciativa, i que els altres pobles en vagin copiant l’exemple, entre tots podem fer la comarca més agradable i habitable que volem; i per què no? Crear un circuit comarcal durant unes setmanes de pobles amb flors que siguin visitables per tothom. Ja tenim uns valors socials, culturals, paisatgístics plenament arrelats, coneguts i valorats, però la seva conservació en serà la pedra de toc del nostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.