El Celler de Can Roca, candidat a millor restaurant del món a Nova York

La revista ‘Restaurant’ escull dilluns els 50 millors restaurants del planeta en una gala que es fa per primer cop a Nova York

Germans Roca
El responsables d’El Celler de Can Roca a Londres abans de l’inici de la gala de l’any passat.

El Celler de Can Roca té l’oportunitat de repetir com a millor restaurant del món, un reconeixement que ja ha obtingut en dues ocasions: el 2013 i el 2015. La revista ‘Restaurant‘ celebra dilluns a Nova York la gala on escull els 50 millors establiments del planeta. “Estem tranquils, crec que hem fet bé la feina i tenim un prestigi i reconeixement consolidat que serà inalterable passi el que passi”, ha valorat el xef Joan Roca. Reconeix que no té cap pista que l’ajudi a saber si podran conservar la primera posició del rànquing. El xef valora que ser número 1 de la cuina mundial ha estat una oportunitat “de país” i que ha ajudat a crear “una marca d’alt nivell de qualitat” en el món gastronòmic.

Aquest establiment, situat al barri de Taialà de Girona –un barri de classes treballadores- s’ha convertit en dues ocasions en el millor restaurant del món. El Celler de Can Roca fa onze anys que és a la llista ‘Restaurant’ i, des del 2011, ha anat alternant la primera i la segona posició. El proper dilluns 13 de juny té l’oportunitat de revalidar aquest títol en una gala que se celebra per primer cop al Cipriani Wall Street de Nova York. Els organitzadors dels premis han decidit que la gala sigui rotativa i, per això, la traslladen de Londres fins a la ciutat nord-americana.

El xef d’El Celler de Can Roca, Joan Roca, ha assegurat que aquest segon any al capdamunt de la llista els ha permès donar a conèixer encara més el projecte del restaurant i també dels productors i del territori que tenen al darrere i que els proporcionen “productes excel·lents”. “Sempre diguem que és bo que passin coses com aquestes per difondre més i millor allò que fem al restaurant però també el que fa la gent del voltant: els pescadors, els agricultors, els ramaders i tota la indústria artesana de la gastronomia”, ha valorat.

L’artífex de la cuina d’El Celler assegura que ostentar aquest títol també els permet endegar noves iniciatives i els brinda l’oportunitat de participar en més actes. L’experiència és un grau i arribar al capdamunt de la llista per segon cop també els ha permès viure-ho amb més calma. “És veritat que ho hem viscut amb més tranquil·litat però amb la mateixa intensitat”, reconeix.

Una oportunitat de país

Els germans Roca són uns aferrissats defensors del territori, dels valors de la seva cuina i dels productors. Per això, el gran dels germans Roca creu que el premi a millor restaurant del món també és una oportunitat de país. Recorda que Catalunya ja va començar la seva projecció de la mà d’El Bulli de Ferran Adrià, que va aconseguir en cinc ocasions aquest reconeixement.

Durant aquests anys, el xef creu que s’ha treballat de manera “seriosa i amb excel·lència” i això ha contribuït a generar “una marca d’alt nivell de qualitat” en el món gastronòmic i també turístic. Per això, passi el que passi dilluns a Nova York, Joan Roca creu que el camí que han escollit es mantindrà “inalterable”.

Onze anys a la llista

El Celler de Can Roca fa onze anys que va entrar per primera vegada en aquesta llista. Els germans Roca van arribar a la primera posició el 2013, superant el danès Noma de René Redzepi. El 2014, els papers es van invertir i l’establiment de Copenhaguen va passar per davant d’El Celler de Can Roca, que va quedar en segona posició. Aquell any, els organitzadors van crear el premi al millor pastisser del món, que es va endur el responsable de la part dolça d’El Celler, Jordi Roca. Un any més tard, el 2015, el restaurant tornava al capdamunt de la llista. Darrere de l’establiment gironí hi ha l’Ostreria Francescana de Mòdena (Itàlia) i el Noma de Copenhaguen.

Secretisme entorn al guanyador

La llista dels 50 millors restaurants del món que elabora anualment la revista ‘Restaurant’ es configura a través dels vots de 900 experts del món de la gastronomia, que voten set restaurants cadascun. No hi ha cap criteri establert per determinar per quin restaurant votar i cada jutge escull segons la seva experiència personal. Els organitzadors de la cita s’han marcat com a prioritat que no hi hagi filtracions i es preveu que el guanyador no es conegui fins la nit de dilluns (matinada de dimarts a Catalunya), quan el Cipriani Wall Street s’ompli per reunir les primeres espases de la cuina mundial.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.