El Consell d’alcaldes demana que el Rally Catalunya no torni a passar pel Priorat

Setze dels divuit representants municipals van votar a favor de la moció que defensa que el Rally RACC Catalunya Costa Daurada no torni a transcórrer per la comarca del Priorat

Aquesta imatge podria no repetir-se al Priorat. Foto: @World / rallyracc.com
Aquesta imatge podria no repetir-se al Priorat. Foto: @World / rallyracc.com

El Consell Comarcal del Priorat va acollir ahir a la tarda una sessió plenària i un Consell d’Alcaldes. Va ser en el Consell d’Alcaldes on es va presentar una moció que expressa la voluntat que el Rally RACC Catalunya Costa Daurada no torni a transcórrer per la comarca del Priorat. La moció va ser debatuda pels divuit representants municipals de la comarca presents a l’acte, dels quals setze van votar a favor de la moció, mentre que altres dos es van abstenir.

L’acord adoptat consta de tres punts. El primer considera que “el Rally RACC Catalunya Costa Daurada, per les seves dimensions i característiques, entra en contradicció amb els principis i acords de la Carta del Paisatge del Priorat, signada el 4 d’octubre de 2012″. El segon punt consisteix a “manifestar als seus organitzadors, el RACC Automòbil Club, la voluntat que aquesta competició no torni a esdevenir a la comarca del Priorat i, per tant, que no s’inclogui cap tram ni itinerari a les carreteres de la comarca”. El tercer punt del text aprovat “acorda traslladar aquest acord al RACC Automòbil Club, als ajuntaments de la comarca i a la Delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona als efectes oportuns”.

En el raonament previ, l’acord remet, en primer lloc, als objectius de qualitat paisatgística, els compromisos, programes i accions inclosos a la Carta del Paisatge del Priorat (que va ser de les primeres que van impulsar-se a Catalunya). En paral.lel, s’argumenta “la necessitat de garantir, en tot moment i circumstància, una gestió integral i integrada del Priorat, l’aplicació ininterrompuda del principi de desenvolupament sostenible i la primacia de l’interès públic i de la qualitat i harmonia del paisatge sobre altres interessos“. De la mateixa manera, el text raona que “la gestió del territori i el paisatge han d’orientar-se cap a l’obtenció de beneficis socials, culturals i econòmics en l’àmbit local i comarcal, cap a la preservació o increment de la qualitat de vida i del marc mediambiental i de manera especial, cap al respecte i equilibri permanents entre la utilització del territori i la salvaguarda de la seva autenticitat i integritat”.

En el debat que va produir-se, els alcaldes presents van mostrar el seu respecte pel RACC Automòbil Club, com a organitzador de la cursa, però alhora van constatar la impossibilitat que l’organització té de controlar la quantitat de públic assistent i l’ocupació que s’acaba fent d’espais privats, com són les finques agrícoles. La majoria dels alcaldes també va posar en dubte els beneficis econòmics i de promoció que l’esdeveniment comporta per als diferents municipis i per al conjunt de la comarca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.