Mas d’en Compte de Porrera es rehabilitarà per ubicar-hi un nou celler

L’empresa Cal Pla traslladarà al Mas de’n Compte les instal·lacions i els magatzems que té dispersos pel nucli urbà d’aquest municipi del Priorat

Porrera
Porrera. Foto: Carles X. Cabós

La Comissió d’Urbanisme de Tarragona ha aprovat definitivament aquest dimarts el projecte per rehabilitar i construir un nou celler a la masia Mas d’en Compte de Porrera (Priorat). Ho farà l’empresa vitivinícola Cal Pla que traslladarà totes les instal·lacions i magatzems que actualment té dispersos pel poble. La masia, documentada des del segle XVII, se situa a la carretera TP-7403, a uns quatre quilòmetres de Porrera. Forma part d’una finca agrícola de més de 66.000 metres quadrats de superfícies on s’hi cultiva la vinya en terrasses de licorella o pissarra, un terreny característic del Priorat. És una construcció de grans dimensions, formada per un cos principal de tres plantes, golfes i diverses edificacions més que l’envolten fins a sumar prop de 1.400 metres quadrats. Està protegida com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

El projecte aprovat preveu rehabilitar tant la masia com la resta d’edificacions i també construir un nou celler que s’uniria a l’existent. Aquesta ampliació, de més de 2.000 metres quadrats, se situaria al costat de la masia, en part sota la rasant del terreny i en part recolzada sobre un turó. Només afloraria a la superfície una façana que, a més, s’integraria en l’entorn fent servir pedra seca i vegetació.

Així, la planta semisoterrània es destinarà a magatzems i celler; la planta baixa, a magatzems auxiliars i a habitatge. La primera planta es dedicaria íntegrament a habitatge mentre que les golfes acollirien els espais d’administració o atenció de visites. Les golfes també es connectarien mitjançant una passarel·la al nou celler, on es realitzaria la producció i elaboració del vi.

Millora de la logística

La Comissió d’Urbanisme ha valorat la millora logística que suposarà per a l’empresa concentrar en un únic emplaçament tant el cultiu com les instal·lacions de processament del vi. Aquesta centralització també acabarà amb les ocupacions de carrers del nucli de Porrera que eren necessàries per operar amb instal·lacions disperses.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.