El Consell Comarcal del Priorat obre la preinscripció per al programa “Priorat X JOVES”

El projecte s’adreça a menors de 30 anys amb l’objectiu de garantir-los una oferta d’ocupació, d’educació contínua o un període de pràctiques

Seu del Consell Comarcal del Priorat. Foto: Cedida.
Seu del Consell Comarcal del Priorat. Foto: Cedida.

El Consell Comarcal del Priorat ha començat el període de preinscripció del programa Priorat X JOVES, que s’emmarca en tot un seguit de Projectes Singulars subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i que es duran terme durant el 2016 arreu del país. Per poder sumar-se al projecte Priorat X JOVES cal haver-se inscrit prèviament en el sistema de Garantia juvenil, que té com a objectu garantir que els joves menors de 30 anys puguin rebre una oferta d’ocupació, d’educació contínua o un període de pràctiques després d’acabar l’educació formal o quedar aturats.

Pel que fa al programa Priorat x Joves, s’han previst dues línies d’acció. La línia 1 inclou tallers i càpsules educatives dissenyades per a la recerca de feina i un seguit de sessions de coaching laboral. Pel que fa a la línia 2, preveu diverses accions: pràctiques no laborals en empreses (acció 1), formació singular professionalitzadora (acció 2) i acció per als joves (acció 3).

L’objectiu d’aquesta iniciativa i de tots els Projectes Singulars és el de reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals de les persones joves desocupades i no integrades en el sistema d’educació o bé de formació, mitjançant una o més actuacions incloses en els quatre blocs de mesures en què s’estructura el Catàleg del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Per poder formar part d’aquest projecte, és imprescindible estar apuntat al sistema de Garantia juvenil. Per poder inscriure-s’hi cal acomplir els següents requisits:

  • Tenir nacionalitat espanyola o ser ciutadà de la Unió o dels Estats que formen part de l’Acord Econòmic Europeu o Suïssa que es trobin a Espanya en exercici de la lliure circulació i residència. També podran inscriure’s els estrangers titulars d’una autorització per residir en territori espanyol que habiliti per treballar.
  • Estar empadronat a qualsevol municipi de Catalunya.
  • Tenir més de 16 anys i menys de 30 anys en el moment de sol·licitar la inscripció en el Fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.
  • No haver treballat en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
  • No haver rebut accions educatives que comportin més de 40 hores mensuals en els 90 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
  • No haver rebut accions formatives que comportin més de 40 hores mensuals en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
  • Presentar una declaració expressa de tenir interès a participar en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, adquirint un compromís de participació activa en les actuacions que es desenvolupin en el marc de la Garantia Juvenil.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.