
Cornudella de Montsant es va omplir aquest diumenge en la tradicional Jornada Gastronòmica, que arribava ja a la vint-i-novena edició i que incloïa diferents celebracions, com XIIa edició del Tast de Vins dels cellers locals, la 6a Mostra Gastronòmica dels restaurants, el XXXIè Mercat de l’Artesania i una diada castellera.
En el tast de vins es crea un circuit, que per deu euros inclou set tastos. Hi van prendre part els cellers Baronia del Montsant, Noguerals, Cellers Ronadelles, Malondro, Celler de l’Era, Cingles Blaus i el Celler Cooperatiu. Quant a la Mostra Gastronòmica hi prengueren part els establiments Els Tallers, El Bassot, Fonda El Recó, Can Pep i Restaurant la Serra.
Al voltant de mil persones van respondre al dinar popular i la XIIIena Diada de Cargols, que va rematar una jornada que havia començat amb les parades del Mercat de l’Artesania disposades al llarg del carrer Comte de Rius. Al migdia se celebrà, doncs, la Diada Gastronòmica i la XIIIa Diada de Cargols Dolços i Coents. Es van fer raccions per a 1.200 persones i es cuinaren 300 quilos de cargols.
La jornada inclogué la diada castellera, amb les actuacions de Brivalls de Cornudella i Castellers d’Altafulla.