Activitats al Parc Natural de Montsant Setmana Santa 2016

Horaris dels Punts d’Informació i activitats previstes | En marxa el III Concurs de fotografia del Parc Natural de Montsant, enguany dedicat a «La vida als pobles de Montsant»

Seu del Parc Natural de Montsant, a la Morera. Foto: turismepriorat.org
Seu del Parc Natural de Montsant, a la Morera. Foto: turismepriorat.org

Les activitats comencen divendres 25 de març, amb la presentació del llibre Orquídies de les serres de Montsant i de la Mussara, dels autors Jaume Blanch i Estivill, Ramon Pere Anglès, Ricard Ribas i Martín, i Biel Roig i Zàrate. La presentació tindrà lloc a la Seu del Parc Natural de Montsant (Plaça de la Bassa, 1, la Morera de Montsant) a les 18,30 hores. Dissabte 26 de març a les 19,30 hores, el llibre es presentarà a la Biblioteca Municipal de Cornudella de Montsant, a la Fundació Roger de Belfort (c. Sant Isidre, 23)

D’altra banda, ja es pot participar en el III Concurs de fotografia del Parc Natural de Montsant, que enguany vol destacar els valors culturals dels pobles que rodegen la serra de Montsant, és a dir, a les formes de vida i activitat humana que avui en dia són pròpies d’aquest territori. El tema és prou ampli i permet incloure tots aquells aspectes que fan referència al dia a dia de la gent, a la vida econòmica, social i cultural dels pobles i el seu entorn: treball i oficis, festes, espais de trobada, esdeveniments socials, etc.

El període d’entrega límit de fotografies és el 30 de setembre de 2016 i es lliuraran per correu electrònic a l’adreça següent: pnmontsant2012@gmail.com

Bases del concurs

Si els darrers dos anys el Concurs de fotografia del Parc Natural de la Serra de Montsant s’havia centrat en destacar fotogràficament els valors naturals en qualsevol dels seus aspectes de l’espai natural protegit, enguany es centra en els valors culturals, concretats, en els pobles que rodegen la serra de Montsant. L’objectiu és, a partir de la fotografia, captar quina és l’activitat i vida humana que hi ha en els pobles de la serra de Montsant.

1.- La temàtica del III Concurs és: «La vida als pobles de Montsant».
2.- Les fotografies presentades no hauran d’haver estat premiades en cap altre concurs.
3.- Es valorarà que es pugui identificar que han estat realitzades en algun dels 9 municipis de Montsant.
4.- Cada autor podrà presentar fins a un màxim de 3 fotografies.
5.- El format que s’acceptarà és digital, amb una mida de 1.000 píxels pel costat major, en color o en blanc i negre. Així mateix, l’original ha de tenir una resolució major, suficient com per realitzar les còpies a paper en cas de resultar finalistes. Aquests originals seran demanats en una resolució mínima de 3.000 x 2.000 píxels a tots els seleccionats.
6.- No s’acceptaran ni fotografies manipulades digitalment ni fotomuntatges.
7.- La inscripció a aquest concurs és gratuïta i podrà participar-hi qualsevol persona interessada en el món de la fotografia, afeccionada o professional.
8.- Cada fotografia ha de portar el títol i pseudònim. En cas de presentar més d’una imatge, cada fotografia portarà un pseudònim diferent. A part de les fotografies, s’adjuntarà un fitxer de text amb la relació del pseudònim i les dades de l’autor, que trobareu a la web del Parc Natural (descarregueu el fitxer aquí)
9.- Les dades dels participants passaran a formar part d’una base de dades del Parc natural de la Serra de Montsant, amb l’única finalitat que se’ls informi de propers esdeveniments, futures convocatòries i activitats que organitzi el Parc. Aquesta base de dades es regularà d’acord amb el que disposa la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal.
10.- El període d’entrega límit de fotografies és el 30 de setembre de 2016. No s’admetran fotografies fora d’aquest termini.
11.- Les fotografies es lliuraran per correu electrònic a l’adreça següent: pnmontsant2012@gmail.com, i rebran una justificació de rebuda del Parc. Totes aquelles fotografies que no compleixin amb els requisits de les bases seran excloses directament del concurs encara que hagin rebut el correu de justificació de rebuda.
12.- El jurat del concurs està composat per: Anna Figueras, antropòloga i coordinadora del Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus; Ferran Aguilar, fotògraf de natura. Centre d’Estudis de la Imatge de Tarragona; Rafael López-Monné, geògraf i fotògraf; Xavi Vaqué, fotògraf i membre de Prioritat; Trinitat Castro, directora dels SSTT Departament de Territori i Sostenibilitat ; Neus Miró i Miró, coordinadora del Parc Natural de la Serra de Montsant. Coordinació: Maurici Montané, tècnic del Parc Natural de la Serra de Montsant.
13. El veredicte del jurat es farà públic el 31 d’octubre de 2016 a través de la pàgina web http://parcsnaturals.gencat.cat/montsant. El lliurament dels premis es farà el dia de la inauguració de l’exposició (febrer de 2017).
14.- Entre les fotografies presentades al concurs, el jurat farà una selecció aproximada de trenta fotografies per a realitzar una exposició itinerant i on s’indicarà el títol de la fotografia i el nom de l’autor.
15. Els autors de les fotos premiades i seleccionades per a l’exposició cedeixen els drets NO exclusius de reproducció a l’organització perquè utilitzi les imatges en temes relacionats amb la divulgació dels valors del Parc Natural.
16- La participació en aquest concurs implica l’acceptació d’aquestes bases.

Dotació econòmica dels premis

1r premi: 300 €
2n premi: 200 €
3r premi: 100 €
Accèssit: Lot de productes del Parc Natural de Montsant

Horaris d’atenció dels Punts d’Informació del parc per a la Setmana Santa 2016

Punt d’informació de la Morera de Montsant

Divendres 25: 9 – 14 h.
Dissabte 26: 9 – 14 h. / 16:30 – 18:30 h.
Diumenge 27: 9 – 14 h.
Dilluns 28: 9 -14 h.

Punt d’informació de Cornudella de Montsant

De dijous 24 a diumenge 27: 9 – 14 h. / 16 – 18 h.
Dilluns 28: 9 -14 h.

Molí de Margalef. Centre d’Interpretació de les Economies Productives de Montsant

Divendres 25 i dissabte 26: 10 – 14 h. / 17 – 19 h.
Diumenge 27 i dilluns 28: 9 – 14 h.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.