Moment històric per Catalunya

Pere_Marin_120x74_blancEn algunes persones, els comportaments generosos cap als que pateixen pobresa de tota mena (ja que n’hi ha de molts tipus i en diferents contextos) són innats; en altres, es revela amb el temps i les vivències de cadascú, que en moltes ocasions desperta una consciència que estava adormida pel que fa a aquest tema, i que no ha de ser relacionada amb egoismes ni falta de sensibilitats en la immensa majoria dels casos, i amb això vull acabar aquest pròleg per cenyir-me al moment històric que s’està vivint als carrers dels pobles i ciutats de Catalunya.

Des de fa un temps es parla molt de regeneració política, però no es fa gran cosa, i mentrestant els ciutadans de Catalunya caminen deu passes per davant dels polítics governants i opositors. Són molts els que es pregunten: què passa amb la generositat i la bona voluntat dels governants? Una generositat obstruïda per la burocràcia, per una immensa paperassa que es veuen obligats a fer abans d’aprovar qualsevol llei que assisteixi als ciutadans que passen amb angoixa greus problemes, la vida d’aquestes persones s’ha convertit en una lluita de supervivència per poder assolir uns mínims, que tot i així, no es corresponen amb els drets fonamentals de les persones.

Ara és el moment perquè el Govern de Catalunya demostri als ciutadans les seves bones intencions, la seva bondat de cor i la seva generositat, perquè vivim un moment històric que es tradueix en «la gran oportunitat per fer les coses bé i ser justos». El Govern de la Generalitat, segons la meva manera de veure, ha de reduir aquesta burocràcia insalubre i posar en marxa aplicant de forma «més que urgent» les mesures que va proposar en la campanya electoral.

Estan aquelles que són polítiques i que no manquen d’ideologia i sentiments que intenten dirigir a Catalunya a la independència. Però aplicar com a mínim ja, i ara, les tres primeres és de vital importància, perquè són urgents, necessàries i constitueixen una emergència social, i aquestes són: garantir el 100% de la cobertura en l’alimentació per als menors que pateixin pobresa infantil. Garantir el subministrament d’aigua, gas i electricitat, impedint els talls per part de les companyies subministradores que han d’involucrar-se amb generositat en aquest problema, i prendre mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge, pel que fa al re allotjament digne de persones i famílies que han estat desnonades. Aquestes tres imperioses necessitats estan recollides com les primeres de les vint propostes del programa electoral de «Junts pel si» i no estan vinculades a l’aprovació dels pressupostos a diferència de les altres 17, que també són importantíssimes.

Per això insisteixo que ara és el moment de demostrar als ciutadans de Catalunya que les intencions són sinceres, que els seus cors són i busquen en tot moment la noblesa dels seus sentiments, de la qual s’ha de desprendre una generositat i solidaritat que faci d’aquest procés un projecte no només ideològic i de país, sinó humanístic, que faci de Catalunya una Nació model en la lluita contra les desigualtats.

El Govern espanyol pot complicar-nos la feina, però el procés només pot fracassar aquí, a Catalunya, i dues són les coses que poden portar a això, primera: que les urnes, expressió lliure dels ciutadans bloquegin la independència, cosa que seria, si es produís legítimament democràtic, i que caldria respectar amb tota humilitat, i la segona: que no es complís amb allò promès.

Que aquestes intencions sinceres i la noblesa dels cors dels que governen Catalunya, de la qual s’ha de desprendre aquesta solidaritat i generositat anteriorment citades, no es fes palpable en la vida dels ciutadans angoixats per la necessitat que passen, i que han de ser rescatats amb caràcter d’urgència.

Aquest és l’últim article d’opinió del nostre col·laborador Pere Marín (Barcelona 1964 – Cornudella de Montsant 2016). A finals de 2015, després de 16 anys escrivint articles d’opinió i més de quatre-centes cartes a la premsa de tot l’estat, en Pere va decidir deixar d’escriure. «Estic esgotat i em deixen les forces», deia en la tramesa del seu penúltim article Capturats per l’economia. Malgrat tot, encara ens va deixar aquest article pòstum, escrit sense saber que li esdevindria la mort. Humil, fràgil, humanista, estimava la vida i estimava als que patien. La seva malaltia el va fer respectar el dolor i desafiar la mort, lluitant de la mà del seu inseparable amic, mossèn Miquel. Ens deixa un gran buit, un silenci musical i una esperança: l’espiritualitat ens fa ser millors éssers humans.  Fins sempre, Pere. D.E.P.

2 respostes a “Moment històric per Catalunya

  1. el s.ñ. pere hera una gran persona y todos tendriamos que tener su hejenplo , de preocuparse por los mas necesitados,que dios lo tenga en la gloria ,gracias por poder conocerte

  2. En un dels enterros que he anat al poble, en Pere estava tocant a l´orgue un Ave María. Quant ja vaig donar lo pèsem a la familia vaig pujar per dir- li que ho feia molt bé i li vaig fer una foto mentre ell feia semblant de tocar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.