
L’establiment cornudellenc Lo Refugi ha obtingut l’acreditació AMED, sigla que identifica els establiments promotors de l’Alimentació Mediterrània. Lo Refugi és el cinquè establiment prioratí que obté aquesta acreditació, després que recentment l’obtinguessin AJ Restaurant i El Cairat (Falset), Mas Ardèvol (Porrera) i Cal Cabré (Pradell de la Teixeta). Actualment, AMED compta amb més de quatre-cents establiments adherits en més d’un centenar de municipis de Catalunya.
L’acreditació AMED té com a objectiu mantenir i fomentar l’alimentació mediterrània en l’àmbit de la restauració col·lectiva, acreditant i identificant aquells establiments que reuneixin unes característiques concretes, vinculades al model d’alimentació mediterrània, per tal que els clients puguin menjar saludablement fora de casa. En aquests establiments es disposa d’una oferta gastronòmica pròpia de l’alimentació mediterrània, per un preu en la línia dels preus habituals de l’establiment, així com informació sobre opcions de lleure actiu (passeigs, circuits, etc.) al voltant de l’establiment o en zones pròximes, i també sobre la promoció d’hàbits saludables en general (alimentació equilibrada i variada, receptes, etc.).