Nova convocatòria d'ajuts per a inversions i innovació en el sector del vi

Una imatge de la sala de bótes del celler Vall Llach. (Foto: Vadevi.cat)

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha convocat els ajuts a les inversions per a la innovació i la millora de la producció i/o comercialització de productes vitivinícoles. Aquesta és la segona convocatòria d’una línia d’ajut dirigides a l’execució de projectes de desenvolupament de nous productes, procediments i/o tecnologies i a l’execució de projectes d’inversió en la transformació i/comercialització de productes vinícoles, en el marc del Programa de suport al sector vitivinícola per als anys 2014-2018, finançada íntegrament pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA), amb l’objectiu d’apostar per estructures de transformació i comercialització adaptades als nous reptes dels mercats.

Els ajuts que preveu aquesta línia són de 224 milions d’euros per a tot el període i a repartir entre totes les comunitats autònomes de l’Estat. La participació financera de la Unió Europea (UE) no pot superar el límit del 40% de les despeses auxiliables en el cas de PIMES, i del 20% en la resta de beneficiaris admissibles, en el cas d’inversions, i el 40% en tots els casos d’inversió en innovació.

A Catalunya en la primera convocatòria es va concedir un import de 9,58 milions d’euros, a 78 expedients, que preveuen generar una inversió per un valor de 23,99 M€, per a la millora de les condicions de producció i/o comercialització i el desenvolupament de nous productes, procediments i tecnologies de productes vitivinícoles, dels quals la distribució territorial de les inversions i dels ajuts a Catalunya és de:
.
inversions_vi

Font:  Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM)

.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.