Programa d’atenció a infants i adolescents en situació de risc al Priorat

nens
Foto: gencat.cat

El Consell Comarcal del Priorat ha decidit reforçar l’àrea Social amb un “Programa d’atenció social i educativa davant de situacions de risc”. Entre els principals objectius del programa hi ha la detecció, seguiment i intervenció davant de situacions de risc d’infants i adolescents, tant en un pla familiar com en l’entorn local.

En paraules del president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia, “posem en marxa aquest programa i el dotem econòmicament, amb la idea de no girar la cara davant una realitat que no és gens amable i reforçar una baula de la cadena que és molt feble en situacions de crisi com l’actual, com són els xiquets i els adolescents de famílies que tenen dificultats molt grans”.

En aquest sentit, el programa es concreta en la contractació d’una educadora social, que treballarà no tan sols amb l’afectat, sinó també amb les famílies i el seu entorn social i educatiu. De fet, la idea és que l’educadora social es coordini amb altres agents de la comarca, com són els centres escolars, els centres de salut, la borsa de treball i els tècnics de joventut, entre d’altres.

En conseqüència, aquest té el seu reflex econòmic en el pressupost de la institució comarcal per al 2015 i és un dels objectius establerts en el Contracte programa de col·laboració que mantenen el Consell Comarcal i la conselleria de Benestar Social de la Generalitat en matèria de serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat.

Des d’aquesta perspectiva, Garcia també ha posat èmfasi en “l’estreta col·laboració que hi ha entre les administracions a l’hora de lluitar contra els desequilibris socials, agreujats en els darrers anys per la crisi” i ha recordat que “contribuir a pal·liar aquests desequilibris seguirà sent un eix central de l’actuació del Consell Comarcal”.

El Contracte programa entre Departament de Benestar Social i Família i Consell Comarcal del Priorat estableix un ampli ventall d’actuacions relacionades, entre altres, amb el servei d’atenció domiciliària social i de dependència, el servei de transport adaptat, els programes d’atenció social i educativa davant les situacions de risc, l’acollida i la integració a persones estrangeres immigrades, el servei d’atenció i informació a les dones, els sistemes de resposta urgent per a dones en situació de violència i per als seus fills i filles, i els programes de joventut.

Font: Consell Comarcal del Priorat

.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.