El Consell Comarcal aprova el pressupost del 2015 per un valor de 3.489.000 eur.

Joan Carles Garcia, president del Consell, afirma que és “prudent, realista i compromès amb la prestació dels serveis prioritaris a les persones i els municipis”

consell_comarcal_escut

El Consell Comarcal del Priorat ha aprovat el pressupost de l’exercici 2015 per un valor de 3.489.000 euros. Un any més, aquest pressupost és, segons el president Joan Carles Garcia, “prudent i realista amb la conjuntura econòmica, però alhora compromès també amb garantir els serveis socials bàsics per als ciutadans, el suport als municipis del Priorat i l’impuls a iniciatives que contribueixen al desenvolupament de la comarca”.

Una de les novetats que es contemplen en el pressupost del 2015 és el “Programa d’atenció social i educativa davant de situacions de risc” que per mitjà d’una educadora social presta un servei d’intervenció socioeducativa itinerant al Priorat. Entre altres, els objectius d’aquest programa se centren en la detecció, seguiment i intervenció davant de situacions de risc d’infants i adolescents, actuació que avarca tant el pla familiar com l’entorn.

A banda d’incorporar aquest programa als serveis prestats als ciutadans, el pressupost de 2015 també reforça àrees vinculades al desenvolupament comarcal, en aquest cas al turisme. El Consell Comarcal incorporarà un informador a la gestió de l’Oficina de Turisme, treballador que prestarà també suport a l’Àrea de Promoció Econòmica de la institució.

Al marge d’aquestes dues novetats, el pressupost de 2015 contempla un any més la contractació de 13 treballadors mitjançant un pla d’ocupació del Servei d’Ocupació de Catalunya. En el marc d’aquest pla cofinançat pel Fons Social Europeu, les dues brigades de treball que es formaran tindran encomanades tasques mediambientals i de manteniment d’equipaments municipals.

En el capítol d’inversions, el pressupost preveu actuacions centrades en el manteniment de camins i en la millora de la prestació d’alguns serveis adreçats als ciutadans, actuacions que compten amb el recolzament dels 74.000 euros del conveni únic amb la Diputació de Tarragona.

En paral·lel a aquests inversions i iniciatives, l’acció del Consell aquest 2015 seguirà caracteritzada pel manteniment d’aquells serveis que són prioritaris, ja sigui perquè són competències directes de la corporació (àrea bàsica de serveis socials d’acord amb la Llei de serveis socials i la llei de la dependència), competències delegades de la Generalitat de Catalunya (gestió de transport i menjadors escolars), competències delegades dels municipis (com la recollida de residus, per exemple) o acords de col·laboració amb altres entitats i institucions (com és el cas de la gestió de l’arxiu comarcal, entre d’altres).

Font: Consell Comarcal del Priorat

.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.