Per Nadal, un arc de Sant Martí. Pep Farré

Master Internacional Montblanc-La Riba (1990). Font: Desnivel, 100.

Si ens situem a cavall dels anys 80-90 i pensem en l’àmbit de la competició ens adonarem de què el que avui és Avilés (com a seu estatal de competicions del circuit internacional) aleshores van ser-ho dos pobles de les comarques tarragonines: La Riba i Montblanc. I si vau seguir aquestes prestigioses competicions recordareu les cridaneres cordes que, per molts, van esdevenir icona no sols d’aquells esdeveniments, sinó de tota una època de mites en què ens visitaren els escaladors més internacionals. Segur que en futures entrades parlarem abastament d’aquestes proves que, primer en roca (a La Riba) i després en estructures artificials (a Montblanc) van acabar atraient figures com Lynn Hill, Stefan Glowacz, Jacky Godoffe o Isabel Patissier. Però en aquest “post” el que volem és parlar de la corda multicolor amb què, en les dues darreres edicions del Màster Internacional Montblanc-La Riba (1990-1991), van lligar-se tots aquells competidors. Si no se us acut què regalar aquest Nadal, des d’algunesviesbones us proposem un article clàssic i icònic: la corda Rainbow de Roca.

.

Antoni Roca, l’any 1933

Ja en sí mateixa, la casa Roca és tot un referent dins el món del material de muntanya, tant a Catalunya com a tot l’estat espanyol. Aquesta empresa catalana, líder en la producció de cordes des de la seva fundació el 1891, va presentar ara fa tres anys un concurs de creditors que semblava posar fi a la seva activitat. Però la primavera de 2012, l’empresa Tech Rock -que aglutinava les marques de material de muntanya Fixe, Faders i Alien Cams-, va anunciar l’acord de compra de Roca. D’aquesta manera, s’assegurava la continuïtat de la marca i de la seva activitat, conservant en part l’essència del que havia estat Roca com a empresa familiar.

.

corda_escalada_roca-rainbow2

.

L’any 1990, per celebrar els cent anys de la marca, Roca va fabricar per primera vegada un model de cordes que, tintades a mà després del trenat, presentaven una coloració que les feia singulars. Així va aparèixer la corda Rainbow que, com ja hem esmentat, va convertir-se en un dels articles més emblemàtics i inconfusibles del catàleg dels germans Roca. Ara fa pocs anys, la corda multicolor es va rellançar al mercat amb tecnologies modernes i, encara avui, és comercialitzada per Tech Rock. Destinades a l’escalada esportiva, vénen totalment hidrofugades, per tal de protegir els diversos colors que la caracteritzen i que provoquen que no hi hagi dues cordes iguals. Cada corda Rainbow, doncs, és única com úniques foren aquelles competicions als sectors Tres Pilons o La China de La Riba, o bé davant les muralles de Montblanc. I úniques com aquestes vies, clàssiques i irrepetibles, que aquí ens agrada anomenar algunes vies bones. Bones Festes.

algunesviesbones570px

 

Article original: https://algunesviesbones.wordpress.com/2014/12/17/per-nadal-un-arc-de-sant-marti/

.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.