Més de cent persones han pres part en els cursos formatius gestionats per l’AODL

Treballadors, aturats i empreses de la comarca del Priorat s’han beneficiat el darrer any de la tasca i els programes gestionats per part de l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) del Consell Comarcal del Priorat. Les actuacions dutes a terme s’han centrat en la formació per millorar les competències professionals, les pràctiques en empreses i el foment de l’ocupació, ja sigui a través de convenis de col·laboració amb altres institucions o per mitjà de la Borsa de Treball del Consell Comarcal.

.

Consell Comarcal del Priorat. Foto: Priorat.cat
Consell Comarcal del Priorat. Foto: Priorat.cat

.

Cal destacar que el punt de partida de les tasques executades va ser una prospecció inicial entre les empreses de la comarca per detectar quines eren les seves necessitats. Alhora, les empreses van ser informades de la possibilitat de bonificar la formació dels seus treballadors davant la Fundació Tripartita i dels programes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que fomenten la contractació de joves en situació d’atur i que presenten també avantatges per a les empreses en el que respecta a contractació laboral de persones de diferents col·lectius.

Formació

Una trentena de persones en situació d’atur i una vuitantena de treballadors, entre el quals s’hi torbaven autònoms i empleats d’una cinquantena d’empreses del Priorat, han pres part en algun dels cursos formatius coordinats per l’AODL del Consell Comarcal. Amb l’objectiu de millorar les competències professionals d’aquestes persones, s’han organitzat dues edicions del curs d’anglès bàsic en atenció i servei al client, tres edicions del curs de carretoner, dues edicions del curs de manipulador d’aliments i una edició del curs de manipulador de productes fitosanitaris. En el cas dels treballadors d’empreses, aquestes s’han beneficiat de les bonificacions per a formació d’empleats de la Fundació Tripartita.

Ocupació

En el que respecta a ocupació, cal destacar, d’una banda, el programa “Fem Ocupació per a joves”. Aquest ha estat fruit d’un conveni de col·laboració entre els consells comarcals del Priorat i el Baix Camp per tal de desenvolupar actuacions que afavorissin la inserció en el món laboral del joves en situació d’atur, combinant també la formació i la contractació subvencionada per a les empreses que els incorporaven. Resultat d’aquest programa ha estat la contractació de quatre joves del Priorat en empreses de la comarca.

D’altra banda, l’AODL i la tècnica d’ocupació de l’àrea de promoció econòmica del Consell Comarcal, han promogut, per mitjà de la Borsa de Treball de la institució, l’orientació i l’assessorament a persones aturades en el que respecta a recerca de feina i la difusió del servei entre les empreses. Resultat d’aquestes dues línies d’actuació ha estat l’increment de persones inscrites a la Borsa de Treball que han trobat feina a diferents empreses del Priorat, xifra que s’ha tancat per sobre de les cinquanta el darrer any, el doble que en el passat exercici.

Pràctiques no laborals

L’AODL del Consell Comarcal ha col·laborat amb l’Institut Ramon Muntaner de Móra d’Ebre en l’assessorament i informació als joves dels diferents programes del SOC per a la contractació laboral. L’Institut Ramon Muntaner va signar un acord amb l’Obra Social “La Caixa” i el SOC que va permetre acollir en pràctiques remunerades en l’àmbit de la gestió cultural a tres joves que havien finalitzat els estudis i que es trobaven sense feina.

Les bones dades que s’extrauen de la tasca duta a terme per l’AODL conviden a donar-hi continuïtat durant el proper any, en el qual també es contemplen la realització d’actuacions formatives i ocupacionals, adreçades a treballadors i aturats, així com l’assessorament a empreses de la comarca per afavorir la contractació i millorar la formació i les competències dels seus treballadors.

Les accions dutes a terme per l’AODL s’inclouen dins del projecte comarcal de promoció i desenvolupament econòmic, formatiu i per a l’ocupació del Consell Comarcal del Priorat. Uns projectes que estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local i cofinançat pel Fons Social Europeu.

Font: Consell Comarcal del Priorat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.