2,7 MEUR en actuacions d'adequació de lleres a la conca de l'Ebre

No consta cap actuació al riu més important de la comarca, el Siurana

Territori i Sostenibilitat i la CHE (Confederació Hidrogràfica de l’Ebre han acordat invertir 2,7 MEUR en actuacions d’adequació de lleres a la conca de l’Ebre

.

El riu Montsant al seu pas per la Vilella Baixa. Foto: Carles X. Cabós.
El riu Montsant al seu pas per la Vilella Baixa. Foto: Carles X. Cabós.

.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) han acordat una inversió de 2,7 milions d’euros, a executar entre aquest any i el vinent, per dur a terme actuacions de manteniment i conservació de lleres i d’adequació de rius a la conca catalana de l’Ebre. L’acord preveu una trentena d’actuacions entre ara i finals d’any, amb un cost de 2,7 MEUR. Els treballs són finançats de manera conjunta a través d’uns recursos del cànon de derivació recaptat durant el tercer i quart trimestre de 2013.

Aquestes actuacions que es duran a terme són aquelles identificades per la CHE i l’ACA com a prioritàries, tot i que també s’han incorporat moltes de les propostes formulades per l’Agència arran de les necessitats recollides pel territori.

Millores per 379.000 euros a Tarragona i les Terres de l’Ebre

A Tarragona i les Terres de l’Ebre s’executaran actuacions de condicionament de lleres per un import de 379.000 euros. Pel que fa al Priorat, les inversions es destinaran a dues intervencions, al barranc Villa (Falset) i al riu Montsant al seu pas per la Vilella Baixa. No consta cap actuació al riu més important de la comarca, el Siurana.

Altres intervencions a Tarragona i les Terrres de l’Ebre seràn dos trams del riu Algars (Caseres i Horta de Sant Joan), al barranc Galera (Galera i Tortosa), al riu Canaleta (Horta de Sant Joan), als barrancs de Matamoros (Roquetes), de Vallcervera (Tortosa) i de Jesús (Tortosa).

Pel que fa a actuacions previstes per al 2015, n’hi ha 13 en tramitació ambiental, totes elles destinades a millorar la capacitat de desguàs del riu i a evitar desbordaments en cas d’avingudes.

Arran d’aquest acord, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el president de la CHE, Xavier de Pedro, juntament amb altres autoritats, van visitar dissabte l’actuació que s’està duent a la llera del riu Ondara al seu pas per Tàrrega. Aquestes intervencions han estat proposades per l’ACA i la CHE i també recullen les necessitats del territori arran de les peticions de diversos ajuntaments.

Actuacions a la Conca de Barberà, la Segarra i l’Urgell

A les comarques de Lleida es duran a terme aquest any un total de 16 actuacions, amb una inversió total prevista de 690.000 euros. Entre les mesures previstes, hi ha una sèrie d’actuacions previstes a les comarques de la Conca de Barberà, la Segarra i l’Urgell que a l’estiu de 2013 es van veure afectades per unes importants riaudes. En aquest sentit s’actuarà en diversos trams del riu Corb (Ciutadilla, Guimerà, Nalec), al riu Sió al seu pas per Preixens i Balaguer, i en el riu Llanera en el seu recorregut per Torà. També estan previstes actuacions a Tàrrega (riu Ondara i barranc de la Figuerola), a la Cerdanya (Bellver i Fontanals de Cerdanya), entre d’altres.

Millores a l’Alt Pirineu

Entre les actuacions previstes ara, hi ha un total de 3 intervencions a la Val d’Aran, concretament l’acondicionament a la confluència del riu Garona amb el Valarties, així com també la neteja de les lleres abans i després del municipi de Vielha. Aquestes actuacions, algunes de les quals ja estan iniciades, compten amb un pressupost total d’uns 300.000 euros.

A la Noguera, es destinaran 71.405 euros a actuacions de condicionament al barranc de Valldans, al municipi de Ponts.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.