Procés d'inscripció al programa de Garantia Juvenil de Catalunya

Foto: http://garantiajuvenil.gencat.cat/
Foto: http://garantiajuvenil.gencat.cat/

L’Oficina Jove i l’àrea de promoció econòmica del Consell Comarcal del Priorat ofereixen als joves la informació i el suport necessari en el procés d’inscripció a Garantia Juvenil de Catalunya. Garantia Juvenil és una iniciativa a nivell europeu per reduir l’atur juvenil i pretén facilitar l’accés al mercat de treball als joves menors de 25 anys que han finalitzat els estudis o estan desocupats. Per tal d’accedir als cursos de formació o programes subvencionats pel SOC cal haver formalitzat prèviament la inscripció a la Garantia Juvenil.

Un cop inscrits, i si compleixen els requisits establerts per la iniciativa, els joves podran rebre a través de la Generalitat de Catalunya una oferta de treball, pràctiques o formació en un termini de quatre mesos. A la vegada, amb la Garantia Juvenil, els beneficiaris poden identificar els aspectes en els quals poden millorar i, en conseqüència, conèixer aquells programes subvencionats pel SOC més adients a les seves necessitats.

Ajuts i suport a les empreses

La Garantia Juvenil també dóna suport i ajuts a les empreses a fi de promoure la contractació de joves que compleixin els requisits del programa. Les empreses amb centre de treball a Catalunya es poden beneficiar dels programes i les subvencions vigents de la Generalitat de Catalunya en matèria de formació i ocupació, als quals es poden sumar les bonificacions a la contractació previstes en la Garantia Juvenil.

En el marc d’aquesta iniciativa de la Unió Europea per reduir l’atur juvenil, s’han posat en marxa un conjunt d’actuacions i mesures enfocades a l’estímul de la contractació de joves en situació de vulnerabilitat educativa, formativa o laboral. Els incentius previstos seran, en tot cas, acumulables i compatibles amb els programes, ajuts i subvencions del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Aquestes actuacions i mesures per incentivar la inserció laboral poden reduir les cotitzacions socials de l’empresa fins al 100% i fomenten els contractes formatius.

Per a més informació: Tel. 977 83 01 19 o  http://garantiajuvenil.gencat.cat/ 

Font: Consell Comarcal del Priorat

.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.