Masdeu d’Scala Dei, el millor de la Guia de Vins de Catalunya 2015

El passat dilluns es va presentar a la Sala Bling-Bling de Barcelona la setena edició de la Guia de Vins de Catalunya 2015, que publica l’editorial Pòrtic. Aquest any, l’equip liderat per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo ha tastat més de 1550 vins de totes les DO catalanes, aproximadament el mateix nombre que en l’edició anterior. A la festa de la publicació s’han pogut degustar els vins classificats per sobre dels 9,50 punts (sobre 10) de més de 90 cellers catalans, a la Sala Bling-Bling de Barcelona. En el mateix acte, s’han revelat els millors vins de 2015 que han recaigut a:

– Millor Cava per Mas Via Brut Gran Reserva 2000 de Caves Mestres.
Millor Vi Blanc, premi ex-aequo per De Calpino 2013, celler Mas de l’Abundància (DO Monstant) i per Nunci Abocat 2011, celler Mas de les Pereres (DOQ Priorat).
– Millor Vi Rosat per Vinya del Metge 2013, Cellers d’en Guilla (DO Empordà), que repeteix l’èxit de l’any passat com a millor rosat de l’any de la Guia.
– Millor Vi Dolç per Mas Estela vi dolç ranci (DO Empordà), un vi que està a mig camí d’un ranci i un vi dolç i que aquest any es comença a comercialitzar perquè aquest punt intermig és el que perseguien.
Millor Vi Negre per Masdeu 2011 d’Scala Dei (DOQ Priorat) un vi elaborat només amb garnatxa i envellida en una sola bóta.
El Millor Vi de la Guia també ha recaiguat sobre Masdeu d’Scala Dei. Ricard Rofes, l’enòleg del celler, dedica aquest premi a una zona de Catalunya que fa vins des de fa 800 anys.

.

Masdéu Scala Dei 2011, premiat com a millor vi de La Guía 2015
Masdéu Scala Dei 2011, premiat com a millor vi de La Guía 2015. Foto: Vi-franc.com

.

Jordi Bort, director general de l’INCAVI, va donar pas als Premis de la Guia i va manifestar la seva felicitació per la gran tasca de divulgació dels vins catalans que Alcover i Naranjo duen fent en aquestes set edicions de la Guia. També es va disculpar per no estar al màxim al seu costat: “per part meva, aquest projecte ha tingut poc suport, i es mereix, com a mínim amb paraules, tot el reconeixement de l’administració, la qual ha de saber apostar pels projectes guanyadors encara que estem en època de crisi. Tant els cellers com els consumidors es mereixen tenir una guia de referència i trobar per escrit les qualitats excel·lents dels nostres vins”.

Prèviament als premis majors també es van atorgar 4 reconeixements més que enguany tenien com a novetat el Premi al disseny de la Millor Etiqueta, que va ser pel cava Torelló Brut Reserva Especial. Va continuar amb el Premi Territori, que segons Jordi Alcover és un “reconeixement a una trajectòria, a una carrera de fons, a l’energia i la imaginació, a la dignificació d’una tasca d’un celler que s’hauria d’emmarcar o com a mínim fer un llibre de la seva feina” que ha estat pel celler Carles Andreu i la recuperació de la varietat trepat a la Conca de Barberà. El Premi Trajectòria ha estat per Freixenet i “els seus 100 anys al servei al Cava”. I el darrer, el Premi Futur ha anat per Vinyes de l’Albà de la Conca de Barberà.

Font: Vadevi.cat

.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.