Cosins Germans: Denominació d'orígen. Empar Moliner i Ferran Torrent a Porrera

Ferran Torrent i Empar Moliner visiten el Priorat i els Alforins a la recerca de la denominació d’origen.

Cliqueu damunt la imatge per veure el vídeo al web del programa de TV3.
Cliqueu damunt la imatge per veure el vídeo al web del programa de TV3.

Les comarques centrals del País Valencià, al triangle format pels municipis de Moixent, Fontanars dels Alforins i la Font de la Figuera s’estén una fèrtil vall dedicada al conreu de la vinya. Per la bellesa del paisatge aquesta zona és coneguda com la Toscana valenciana. L’Empar i el Ferran la descobriran en globus, encara que el vol serà poc convencional. Coneixeran Pablo Calatayud, un dels impulsors del nous vins d’autor valencians. L’Empar i el Ferran també s’acostaran a Muro d’Acoi per saber-ne més del projecte Microvinya i esbrinar quina és relació que té el pasdoble ‘Paquito el Chocolatero’ amb les teories econòmiques del ben comú.

El Priorat és el destí triat per l’Empar per mostrar al Ferran la Catalunya vinícola. Porrera serà la primera destinació d’aquest viatge. Comptaran amb el millor amfitrió possible; Lluís Llach. El Llach viticultor els acompanyarà fins a les seves vinyes. Avui és dia de verema. El Ferran i l’Empar hauran de treballar de valent si volen guanyar-se el jornal. L’amic de l’Empar i crític de vins Ramon Francàs serà el seu acompanyant en la visita al celler de René Barbier. Ara fa trenta anys que Barbier va descobrir les possibilitats d’aquesta zona, quan el vi al Priorat només es venia a granel. Una senzilla fonda de Bellmunt del Priorat posarà fi al viatge. El Ferran sorprendrà l’Empar amb una revolucionària manera de prendre el vi.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.