Visita intercanvi DOQ Priorat – DO Empordà

El Consell Regulador de la DOQ Priorat i el Consell Regulador de la DO Empordà han acordat col·laborar en la organització d’una sortida en format d’intercanvi entre les dues Denominacions d’Origen prevista pel proper dimarts 2 de desembre.

Aquesta sortida s’adreça a cellers, viticultors i persones vinculades amb la DOQ Priorat. Per formalitzar la inscripció cal fer arribar la butlleta d’inscripció adjunta i realitzar el pagament abans del proper 20 de novembre.

El programa de la visita consistirà en:

07’00h. Sortida en autobús del Priorat.
10’30h. Arribada a l’Empordà, al celler Hugas de Batlle (Colera).
12’30h. Visita a Finca Garbet (Colera).
14h. Dinar.
16h. Visita al Celler Arché Pagès (Capmany) http://www.cellerarchepages.com.
17’30h. Tornada cap al Priorat

Celler Hugas de Batlle (www.cellerhugasdebatlle.com)

Les vinyes plantades en terrassa a partir del 2002 a l’interior del terme de Colera són les que han donat els raïms i finalment els vins. Les terrasses de pedra seca, les pissarres i llicorelles del sòl així com el clima marcat per  la tramuntana són característiques intrínseques de la vila de Colera. De tots els experts és sabut que aquestes característiques afavoreixen la producció de vins de gran qualitat i per això la inquietud de la família Hugas de Batlle per extreure’n i fer conèixer varietats com la Carinyena o la Garnatxa Negra. El seu és un projecte que vol posar en valor el lloc on s’han conreat els raïms que donen els seus vins.

Finca Garbet (www.castilloperelada.com)

Finca Garbet és una vinya de Castell de Peralada ubicada a les ribes del Mediterrani, al municipi de Colera, al nord de l’Empordà. El terreny pissarrós, pobre en matèria orgànica, obliga a les plantes a desenvolupar arrels molt profundes. Aquest esforç es pot apreciar en l’estructura del vi que porta el mateix nom i en la seva elegant mineralitat.

Celler Arché Pagès (www.cellerarchepages.com)

Cinc generacions de viticultors, al cor de l’Alt Empordà, la família Arché Pagès fa més d’un segle que treballa la vinya. De 2004 ençà, elaboren vins propis de singular personalitat. Les varietats que la família cultiva en les 14 hectàrees de vinya pròpia són: garnatxa negra i blanca, carinyena, macabeu, syrah, cabernet sauvignon i merlot. Es treballa amb la màxima cura i respecte pel medi, agricultura basada en l’estima a la
natura. Per això, es realitza un gran part del treball manualment. Quant a la tipologia del terreny, sòl granític, àcid i pobre, eixut i ressec per la manca d’abundosa pluja. Tot plegat condiciona un vinya de baix rendiment. Tanmateix, una producció de qualitat.

.

Celler Arché Pagès. Foto: http://ca.cellerarchepages.com/
Celler Arché Pagès. Foto: http://ca.cellerarchepages.com/

.

L’activitat té un preu de 25 euros, els interessats poden inscriure’s mitjançant la butlleta d’inscripció (enllaç a DOQ Priorat), que s’ha remetre juntament amb el comprovant d’ingrés del pagament al correu electrònic: info@doqpriorat.org , per fax: 977839495 o bé presentar-ho a les oficines del Consell Regulador abans del proper 20 de novembre.

Les inscripcions s’atendran per ordre de recepció fins a emplenar el grup. L’organització es reserva la possibilitat poder realitzar canvis del programa. En el cas que no s’assoleixi un mínim de d’inscripcions, la convocatòria pot quedar anul·lada.

Font: DOQ Priorat

.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.