El vi de la DOQ Priorat, protagonista al cor de Barcelona aquest novembre

El vi del Priorat serà protagonista a 32 bars i restaurants del barri barceloní del Raval. Foto: DOQ Priorat
El vi del Priorat serà protagonista a 32 bars i restaurants del barri barceloní del Raval. Foto: DOQ Priorat

Els vins de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat protagonitzen la Ruta del Vi del Raval a Barcelona durant els dos pròxims caps de setmana, una iniciativa promoguda per l’entitat Eix Comercial del Raval. Un total de 32 bars i restaurants del barri barceloní del Raval oferiran un itinerari gastronòmic que, a un preu de 3 euros, donarà l’oportunitat d’acompanyar una tapa amb una copa de vi de la DOQ Priorat.

La Ruta del Vi del Raval s’oferirà els dies 14, 15 i 16 de novembre i 21, 22 i 23 de novembre, i els establiments participants presentaran fins a 40 tapes diferents que es poden consultar al web http://www.eixraval.com o bé a http://www.doqpriorat.org. L’elecció de la DOQ Priorat per protagonitzar aquest esdeveniment és degut, segons explica el secretari tècnic de l’Eix del Raval, Ignasi Sans, al fet que “la DOQ Priorat és una DO de gran qualitat i es troba a l’alçada de l’oferta gastronòmica que hom podrà tastar durant la Ruta del Vi, que també fa especial èmfasi en els productes de proximitat i de la terra, uns valors que compartim totes les entitats que hi participem”.

Les persones que decideixin recórrer el Raval els dos pròxims caps de setmana podran escollir entre una quinzena de vins Priorat, entre els quals blancs i negres originaris de les diferents viles que configuren la regió vitivinícola de la DOQ Priorat.

La Màgia del Priorat

D’altra banda, també aquest dissabte, 15 de novembre, a les 18:30 h, l’establiment barceloní Museu Gastronòmic (www.museugastronomic.com) ha programat dins el seu espai Taller l’activitat “La Màgia del Priorat”, un tast de tres vins de la DOQ Priorat que servirà per inaugurar el calendari de propostes d’aquest establiment inaugurat recentment. La sommelier responsable del Museu Gastronòmic, Carme Saló, ha explicat que “la màgia especial que té aquesta regió vinícola i que no tenen altres zones, juntament amb el meu enamorament per aquest territori i el seu vi, han fet que decidíssim escollir-la per iniciar les nostres activitats, amb l’objectiu de fer entendre el valor afegit que tenen els seus vins i fer que els participants s’animin a visitar-la”. L’activitat inclourà una introducció del territori de la DOQ Priorat juntament amb una presentació poètica i musical que situarà els assistents en el context d’aquesta zona vitivinícola. La bona acceptació que ha tingut aquesta proposta ha fet que s’hagi programat una segona sessió d’aquesta activitat el dia 17 de novembre, de 18:30 a 20:00 h.

Font: DOQ Priorat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.