El falsetà Rafael Domènech Jordà, medalla al treball President Macià 2014

“Sempre l’he vist treballar amb voluntat d’excel·lència i servei, no ha defallit mai malgrat les adversitats” explica l’actual gerent, Marta Domènech Tomàs

La Generalitat atorga la medalla a 12 persones i la Placa al treball President Macià 2014 a 4 empreses i entitats

El guardó reconeix els treballadors, empreses i entitats que s’han distingit per la seva dedicació, constància i esperit d’iniciativa en el treball

.

El guardonat Rafael Domènech. Foto: Hotel-Hostal Sport.
El guardonat Rafael Domènech. Foto: Hotel-Hostal Sport.

.

El Govern de la Generalitat va acordar el passat dimarts 4 de novembre, concedir a Rafael Domènech Jordà (Falset, 66 anys) la Medalla al Treball Francesc Macià 2014 reconeixent la seva dedicació, constància i esperit d’iniciativa a l’Hotel-Hostal Sport de Falset. Domènech és la tercera generació de l’empresa familiar que va néixer el 1923 i el premi és un homenatge als mèrits laborals al capdavant de l’Sport, però també a la contribució que ha realitzat el negoci a l’impuls de l’economia catalana.

L’actual gerent de l’Sport i filla de Rafael Domènech, Marta Domènech, celebra el reconeixement que ha assolit el seu predecessor, que va ser juntament amb la seva mare, Pilar Tomàs, els qui “van seguir l’estela familiar amb el mateix bon fer i voluntat de servei i van convertir l’Hostal Sport en Hotel, mantenint sempre les arrels tradicionals del bon servei, el bon fer i el bon gust, assegurant els valors i l’estètica del parada i fonda d’altres èpoques. “Sempre l’he vist treballar amb voluntat d’excel·lència i servei, no ha defallit mai malgrat les adversitats, primer quan es va fer càrrec de l’establiment amb 19 anys després de la mort del seu pare, i després quan vam patir l’incendi. De matinada se’ns en va anar tot en orris i a primera hora del matí ja parlava amb els paletes per engegar de nou” explica Domènech.

“Sento una profunda admiració envers la seva persona per tot el que ens ha llegat i transmès, obrir portes els 365 dies de l’any, treballar amb productes de qualitat i amb vocació de servei han estat fonamentals per a la diferenciació i consolidació del negoci que aquest Nadal compleix 91 anys” afegeix Marta Domènech. Cal recordar que l’establiment ja ha superat els 90 anys d’història i continua immers en un procés d’innovació fent una clara aposta per l’enoturisme i la internacionalització.

Rafael Domènech Jordà

Format en el món de l’hoteleria, comença a treballar a l’Hostal Sport, negoci familiar amb més de 90 anys d’història. L’Hotel-Hostal contribueix a promoure la cultura del vi i de l’enoturisme al Priorat a través de l’organització de conferències enoturístiques i que atreu turistes a la comarca, amb una oferta de productes de qualitat que vinculen vi, gastronomia, paisatge i cultura. Actualment disposa d’un celler amb més de 230 referències vitivinícoles. Domènech destaca per la defensa de les arrels i les tradicions catalanes a través de l’hostal i de la cuina catalana, amb un servei de qualitat, i per la defensa del comerç de proximitat.Durant la seva trajectòria ha rebut diferents reconeixements, com ara el premi d’excel·lència enoturística per restauració i allotjament, el premi Joan Amaré i Saragossa, per la contribució a l’enoturisme al Priorat, i el premi Jaume Jordà Capdevila, per la contribució al foment de l’enoturisme.

Altres guardonats

A més del falsetà Rafael Domènech, van ser guardonades dues persones més del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre:

Teresa Fortuny Solà (69 anys, Tarragona): Vinculada al món sindical i al polític. Inicialment implicada en la Joventut Obrera Catòlica, és el 1968 quan té el primer contacte amb Comissions Obreres de Catalunya i hi comença a col·laborar activament. Cursa la carrera de Graduat Social i comença a fer tasques d’assessorament al sindicat. Fins al 2004 ha estat secretària general de CCOO al Baix Camp. En l’àmbit polític, ha militat primer a les plataformes anticapitalistes i a l’Organització de l’Esquera Comunista i, posteriorment, al Partit Socialista Unificat de Catalunya, al Partit dels Comunistes de Catalunya i a Esquerra Unida i Alternativa. Actualment continua participant a la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO de Catalunya, així com a la Secretaria de la Dona i a la Comissió de Moviments Socials de CCOO de Tarragona.

Agustí Castells Casanova (74 anys, Tortosa): Ha treballat activament al món agrari i cooperatiu, professió que ha compaginat amb la seva feina com a regidor i alcalde de Deltebre. El 1979 funda la cooperativa de consum de Deltebre i el 1987 és escollit president de la cambra arrossera de la Cava, des d’on impulsa diverses actuacions que culminen amb la fusió de les 4 cooperatives del sector de l’arròs. Un procés que dóna com a resultat la creació de la cooperativa d’Arrossaires del Delta de I’Ebre, que ha presidit fins aI 2008. Actualment, amb més de 2.000 socis, és una de les 10 cooperatives arrosseres més gran de tot l’Estat. Ha promogut el moviment cooperatiu més enllà de les Terres de l’Ebre, posant en marxa mesures innovadores i amb visió de futur que han permès consolidar les cooperatives i la seva expansió. També ha estat president de la Sectorial de ‘Arres de la Confederación de Cooperativas Agrarias de España’ i membre del Comitè consultiu de I’Arròs de la Unió Europea a Brussel·les, entre d’altres.

La resta de guardonats son: Jaume Armengol Calvet (65 anys, Sant Feliu de Llobregat), Enric Barceló Duran (76 anys, Barcelona), Jordi Bonet Armengol (89 anys, Barcelona), Xavier Crespan Echegoyen (pòstum, Barcelona), Manuel Gallardo Méndez (72 anys, Écija), Salvador Alapont Masats (87 anys, Manresa), Alexandre Juanola Ribera (70 anys, Besalú), Joan Llurba Vicens (81 anys, Agramunt), Roser Trepat Minguell (69 anys, Tàrrega).

Plaques al treball President Macià

Tammateix, el Govern va acordar atorgar la Placa al treball President Macià a les institucions i empreses següents: Fundació Catalana Síndrome de Down (Barcelona), SEAT per l’escola d’aprenents (Barcelona), Cadí Stat. Cooperativa Cat. Ltda (La Seu d’Urgell) i Planafil, SA (Casserres)

Medalla i Placa al Treball President Macià

Les medalles i plaques President Macià que atorga el Govern de la Generalitat van ser creades el 1938 per reconèixer mèrits laborals, sigui dels treballadors individuals, sigui de les empreses. L’any 1982 la Generalitat va rehabilitar aquests guardons amb la finalitat de premiar els qui, al llarg d’una vida o una dilatada etapa de treball, han contribuït amb el seu esforç i exemple a mantenir i impulsar d’una manera rellevant l’activitat econòmica del nostre país. La concessió d’aquests guardons és oberta a qualsevol persona o entitat, sempre que hagi estat proposada per un dels departaments de la Generalitat o a instància d’una persona o entitat que desenvolupi activitats empresarials, sindicals, socials o d’altres similars.

Fonts: Hostal Sport, Generalitat de Catalunya – Premsa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.