Mana el conjunt del poble. Pedro Javier Marín Garreta

El president del Govern, Mariano Rajoy acusa el Govern de Catalunya de voler fer un viatge a l’edat mitjana, irònicament crec que com més retrocedim en la història més motius trobarem perquè Catalunya vulgui decidir el seu propi futur.

La celebració de l’11 de setembre a Catalunya troba el seu significat en la commemoració de la caiguda de Barcelona en mans de les tropes borbòniques al comandament del duc de Berwick durant la Guerra de Successió Espanyola. Aquesta victòria de les tropes Borbòniques va comportar l’abolició de les institucions catalanes.

És bastant difícil llegir entre línies sobre el que està passant avui en dia políticament a Catalunya, socialment hi ha una cosa que no deixa cap dubte: “Catalunya vol decidir el seu futur”. Respecto profundament les ambicions del PSOE, que busca la manera de fer canvis en la constitució en la seva croada en favor del federalisme. Em costa respectar la posició del PP i altres partits que es cobreixen sota el mantell que la Constitució els brinda, una Constitució que es va escriure en circumstàncies molt tenses. La constitució Espanyola del 1978 va ser un gran èxit i una victòria per al consens entre postures ideològiques molt distanciades unes de les altres, però no és coherent i m’atreveixo a dir que és de necis pensar que la constitució no pugui ser revisada i canviada en alguns del seus articles. Aquells que van aprovar la Constitució en referèndum tenen un mínim d’edat de 54 anys i tot aquell que sigui menor d’aquesta edat no va votar en el referèndum constitucional, per la qual cosa si tenim en compte que la població menor de 54 anys és més del 68% , això ja és motiu suficient per seure i dialogar sobre una reforma de la constitució.

Aquesta acció, no vol dir ni que s’hagi de portar a Espanya a un estat federalista, ho desconeixem, ni que Catalunya o el País Basc vagin a independitzar-se, ja que no sabem el resultat que oferiria un referèndum sobre aquest tema, però si una Constitució prohibeix que el conjunt de ciutadans que pertanyen a una autonomia amb una història que confirma que en el passat va ser una nació pugui expressar-se lliurement, poca qualitat moral i ètica conformen el caràcter d’aquesta Constitució . En democràcia el poder resideix en el poble, polítics n’hi ha uns milers, però ciutadans n’hi han milions, i uns milers no poden fer oïdes sordes als que els van seure a les butaques del poder amb els seus vots, ni als que també, amb el seu vot els van confirmar el seu desacord.

Per finalitzar, jo dic que federalistes, independentistes o continuistes només tindran credibilitat en l’apogeu de la lliure expressió del poble expressant-ho en forma de referèndum.

.

rajoy_400x225px

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.