Renovació de grapes, cables i cadenes de la via ferrada de Montsant

La renovació de la via ferrada s’emmarca dins les accions de millora en matèria de seguretat que s’estan duent a terme a través del Grup de Treball de Millora de la Seguretat a Montsant. El Grup de Treball està format amb membres del parc Natural de Montsant, l’Ajuntament de Morera de Montsant, la FEEC i dels Bombers de la Generalitat. Paral·lelament, també es van editar materials divulgatius i informatius amb l’objectiu de millorar la seguretat de les persones que accedeixen a Montsant.

.

Imatge de bombers a la Via Ferrada de Montsant, aquest passat dimecres. Foto: Bombers.
Imatge de bombers a la Via Ferrada de Montsant, aquest passat dimecres. Foto: Bombers.

.

Els Bombers de la Generalitat van col·laborar aquest passat dimecres en les tasques d’adequació de la via ferrada de Montsant. En concret, membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) del Cos i bombers voluntaris del parc de Cornudella de Montsant, van fer una inspecció tècnica de la zona i van traslladar el material pesant que calia instal·lar per renovar la via.

Aquesta acció s’emmarca en les tasques que té encomanades el Grup de Treball de Millora de la Seguretat a Montsant que es va constituir tot just ara fa un any i que integren el Parc Natural de Montsant, l’Ajuntament de la Morera de Montsant, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i els Bombers de la Generalitat. Una de les seves primeres accions va consistir precisament a fer una inspecció tècnica inicial de l’estat en què es trobava la via. Amb les dades obtingudes, els Bombers de la Generalitat van emetre un informe en què es detallaven les accions que calia dur a terme per millorar la via. Amb això, el Parc Natural de Montsant va poder encarregar la redacció d’un projecte tècnic, que ja incloïa el detall de tot el material que calia substituir (grapes, cables i cadenes) perquè el preexistent havia envellit i estava obsolet. La Junta rectora del Parc va validar el procés establert pel grup de treball i el projecte tècnic per tal que la via ferrada esdevingui un element mes de dinamització del territori amb totes les mesures de seguretat necessàries.

Unes altres accions del Grup de Treball ja es van materialitzar mesos enrere, amb l’edició de mapes i fullets informatius que es lliuren a tots els visitants de Montsant; un material que conté, entre d’altra informació, consells de seguretat per a les persones que hi van a fer qualsevol tipus d’activitat esportiva o de lleure. Aquests mateixos consells es poden consultar al web http://www.gencat.cat/bombers/seguretatalamuntanya, que els Bombers de la Generalitat van posar en marxa l’any passat.

A finals de 2011, el Parc Natural de la Serra de Montsant informava que procedia al tancament provisional per motius de seguretat de la via ferrada de Montsant, donat que l’equipament de seguretat no estava en bon estat i no reunia les condicions que pugin garantir la seguretat dels usuaris. Des d’aleshores, els gestors del parc natural desaconsellaven la realització d’aquest itinerari.

.

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=onMAAB_deLQ#t=44′%5D

.

Podeu veure la versió extensa del vídeo (6 minuts)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.